• De repetities voor het theaterproject zijn in volle gang.
• De repetities voor het theaterproject zijn in volle gang. Foto: Aangeleverd

Wijktheater speelt 'Natuurlijk Oost!'

leerdam • Wijktheater KrachtW speelt deze week drie voorstellingen in Leerdam-Oost.

In de reeks van jaarlijkse theatervoorstellingen in Leerdamse wijken is ditmaal voor wijk Oost gekozen. In de Lingebolder en op locaties iets verderop in de wijk worden diverse scènes opgevoerd waar gidsen het publiek langs leiden. De route is goed te belopen.

De titel 'Natuurlijk Oost' verwijst naar het vele groen rond het Wieltje van Collee en de Natuurtuin langs de Linge. Er werken zo'n honderd Leerdammers mee aan het theaterproject met acteurs, schrijvers en makers van kostuums en decorstukken. Onder leiding van regisseur Monique Sentjens zijn de scènes door de acteurs zelf bedacht en aaneengeregen tot één groot verhaal vol herkenbare menselijke eigenheden. Met verwijzingen naar zowel de natuur in wijk Oost als naar de geschiedenis van het Huis van Oranje, waaraan veel straatnamen in de wijk refereren. De organisatie is in handen van stichting De Musketiers. Het initiatief kreeg alle medewerking van de Wijkraad Oost, de Lingebolder, Aquazoo, maar ook van de Leerdamse brandweer, Maranatha en hengelsportvereniging De Snoek.

De gemeente Leerdam en diverse sponsors ondersteunen het breedgedragen theaterproject. De voorstellingen op diverse locaties beginnen en eindigen in De Lingebolder, Koningin Emmalaan 84. Data en tijden van de voorstellingen: donderdag 15 en vrijdag 16 maart vanaf 19:30 uur en zaterdag 17 maart vanaf 14:30 uur. Zaal open vanaf een kwartier voor aanvang. Entree € 2,50. Reserveren via info@stichtingdemusketiers.nl.