Dag van de Leerplicht

lingewaal • Gemeente Lingewaal staat donderdag 15 maart stil bij de Dag van de Leerplicht, onder meer door het onderwerp onder aandacht te brengen op de scholen in de regio. Thema is dit jaar: 'Samenwerking en maatwerk beschermen het recht op onderwijs'.

Wethouder Govert van Bezooijen legt uit: "Het recht op onderwijs en ontwikkeling verzilveren is niet voor elk kind of jongere vanzelfsprekend. Dat vraagt om een goede samenwerking met de school, de ouders, de gemeente en andere zorginstellingen."

Maar naast het onderstrepen van het belang van hechte samenwerking, wil de wethouder samen met WelzijnLingewaal ook de kinderen iets meegeven op donderdag 15 maart. Dan worden namelijk alle groepen 8 in Lingewaal bezocht.

Van Bezooijen: "Veel jongeren hebben rug-, schouder- en nekklachten door verkeerde lichaamshoudingen tijdens gebruik van een laptop, tablet of telefoon. In samenwerking met Welzijn West Betuwe gaan we hierover met de jongeren in gesprek tijdens ons bezoek op school. We willen de leerlingen iets meegeven waar ze ook in het voortgezet onderwijs wat aan hebben."