Lezing over autisme en gamen

leerdam • ChillAut Leerdam organiseert donderdag 22 maart een lezing over autisme en gamen. Speciaal voor familie, vrienden en hulpverleners van jongeren met een vorm van autisme.

Gijs Horvers, zelf ervaringsdeskundige wat betreft autisme, verzorgt deze avond. Horvers (1978) kreeg op zijn 30ste de diagnose autisme. Daarvoor werd hij veel gepest, hij vluchtte in verslavingen en kende lange periodes van eenzaamheid. Jarenlang kreeg hij begeleiding. Inmiddels heeft hij goede zelfkennis, werkt hij als zelfstandige en helpt hij anderen met autisme. Hij noemt zichzelf 'autisme ambassadeur'. Horvers heeft als ervaringsdeskundige een geheel andere kijk op autisme. Het is zijn missie om te streven naar een maatschappij waar autisme volledig geaccepteerd wordt. Hij vindt het daarom belangrijk dat de samenleving een juist beeld krijgt van de diversiteit van autisme.

Op uitnodiging van ChillAut Leerdam verzorgt hij in stadspodium GO een lezing. Tijdens het laatste deel van de avond is er ook gelegenheid om na te praten met elkaar. Entree is 7,50 euro - contant te voldoen op de avond zelf. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Dit kan via info@chillaut-leerdam.nl, in de e-mail moet een naam en een aantal personen worden vermelden. De avond begint om 19:30 uur en is rond 22:00 uur weer afgelopen.

ChillAut Leerdam organiseert één keer in de maand op vrijdagavond een ontmoetingsavond voor jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme. Zij kunnen dan in M3 terecht voor een praatje of een spelletje. Op de website zijn de specifieke data en tijden te vinden.


q chillaut-leerdam.nl