Een ode aan Joyce Bloem

neerijnen • Vier vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen exposeren tot en met zondag 18 maart hun werk. Centraal in deze tentoonstelling staat het werk van Joyce Bloem.

In deze regio was Joyce Bloem een inspirerende en samenbindende persoonlijkheid. Joyce was de bedenker en grote stimulator van het succesvolle 4 en 5 mei-project 'Beeld van Oranje Linten'. Kort na de vierde editie daarvan - mei 2017 - overleed zij. Met deze expositie wil Stroomhuis Neerijnen haar met dankbaarheid gedenken. Anne van Ieperen (Leerdam), Beppie van Doorn (Haaften), Alex OLzheim (Varik) en Freek Dill (Tiel) vullen deze weken de expositie vullen met werk dat zij met veel plezier maken. Alle vier zijn langer of korter suppoost in het Stroomhuis, en behulpzaam bij andere taken. Allen met een eigen visie en aanpak, daarmee weerspiegelen zij de diversiteit die Joyce door haar enthousiasme samenbracht.

Anne van Ieperen schildert al ongeveer 20 jaar. Zij zegt: "Ik merk dat ik steeds meer mijn verbeelding wil vereenvoudigen, mijn werk terug wil brengen tot de essentie, maar mij daarbij beslist niet wil beperken tot één bepaalde schilderrichting of techniek."

Beppie van Doorn ervaart de contacten met de bezoekers als plezierig, met de kunstenaars en hun creatieve werken als inspirerend. Keramiek, speksteen, tekeningen en schilderijen in diverse technieken horen bij haar creatieve uitingen.

Alex Olzheim werkte als onderwijzer en directeur op de basisschool in Varik. Tekenen en schilderen waren twee van zijn vele hobby's. Zijn werk is realistisch: landschappen, bloemen en personen. In Stroomhuis Neerijnen zijn aquarellen van hem te zien.

Freek Dill is werkzaam geweest in de techniek waarbij oog voor details essentieel is. In zijn tekeningen en schilderwerk komt dat sterk naar voren.