'Denk mee over nieuwe locatie asiel'

leerdam • Het Leerdamse dierentehuis kan niet op haar huidige locatie blijven. Een petitie starten om hiervoor handtekeningen in te zamelen, heeft dus geen zin. Wel nuttig: meedenken over een mogelijke nieuwe locatie. Zegt voorzitter Margreet Stam.

Een petitie om het Leerdamse asiel op haar huidige locatie te behouden, leverde vorige week tientallen handtekeningen op. De actie ging echter niet uit van het bestuur van het asiel zelf, maar van een betrokken vrijwilligster. Voorzitter Margreet Stam van stichting Dierentehuis Leerdam onderstreept: "Het is niet realistisch om op deze plek te blijven, dat is helemaal niet aan de orde. Natuurlijk is het nu een goede locatie voor een dierenasiel, maar als daar straks allemaal mensen wonen, krijgen wij zeker te maken met overlastklachten."

Het asiel moet wijken voor Broekgraaf, dit was al jaren bekend. Alleen: nu komt het pas echt dichtbij. Stam onderstreept dat ze het prettig vindt dat mensen zo meeleven. "Het is natuurlijk mooi om te zien, maar het is misschien fijner als mensen nadenken over wat een mooie nieuwe locatie voor ons zou zijn. Dat zou perfect zijn." Sowieso is het stichtingsbestuur al in conclaaf met de gemeente om een nieuwe locatie te vinden. Stam heeft vertrouwen in een goede afloop. "We denken dat we daar wel uit gaan komen. De gemeente en wij willen allebei hetzelfde: het asiel behouden voor Leerdam."