Kledingbeurs in De Koeldert

waardenburg • De werkgroep Waardenburg van stichting Draagt Elkanders Noden organiseert zaterdag 10 maart in De Koeldert een kledingbeurs. Naast kinderkleding - vanaf maat 56 - is er ook dames- en herenkleding en speelgoed te koop. Inbrengen van kinderkleding - vanaf maat 80 - en speelgoed en dergelijke kan op vrijdag 9 maart van 08:00 tot 12:00 uur. De inbrenger krijgt 60 procent van de opbrengst. De ingebrachte spullen moeten voorzien worden van een sticker met persoonlijke code. Die is te verkrijgen bij Claudia van Trigt via 06-42253675, Jannie van Trigt via 06-49405624 of claudiaenmartijn@gmail.com.

q www.stichtingden.nl


Poëziewedstrijd Stroomhuis

neerijnen • De poëziewedstrijd 'Bakens aan de rivier' van Stroomhuis Neerijnen heeft dit jaar als thema: 'Rivier en vogelvlucht'. De finale is op vrijdag 13 april, de jury bestaat uit: Ton Jansen (oud-burgemeester van gemeente Neerijnen), Ton den Boon (hoofdredacteur van de Dikke van Dale), Chiel de Kruijff (hoorspelacteur en tekstschrijver) en Angela van Opijnen (docente Nederlands op het Cambium College). Er zijn een aantal eisen aan de deelnemers, deze zijn op de website van Stroomhuis Neerijnen te vinden. Inzenden kan nog tot zaterdag 17 maart via poezie@stroomhuisneerijnen.nl of ebaars@planet.nl. Begin april worden de gedichten beoordeeld, dan worden er tien genomineerden bekend gemaakt.

q www.stroomhuisneerijnen.nl


Concert mannenkoor

heukelum • Het Heukelumsch Mannenkoor geeft zaterdagen 3, 10 en 17 maart een optreden in dorpshuis De Krakeling. Het koor staat onder leiding van David Visser, Monique Zwaan begeleidt op piano. Na het optreden voeren plaatselijke spelers het toneelstuk 'Oh die mannen' op. Entree is 7 euro. De avonden beginnen steeds om 19:30 uur.


Over vrouwelijke componisten

neerijnen • Noud Bles (schrijver) en Sebastiaan Oosthout (concertpianist) brengen vrijdag 9 maart - een dag na Internationale Vrouwendag - in Stroomhuis Neerijnen met woord en muziek vrouwelijke componisten tot leven. Bles schreef een boek - 'De verborgen hand' - over vrouwelijke componisten, volgens hem een onbekende, onterecht onopgemerkte kunstenaarsgroep. Cécile Chaminade, Clara schumann-Wieck, Louise Adolphe Le Beau, Hildegard von Bingen, Maria Theresia von Paradis, Fanny Hensel-Mendelssohn-Bartholdy en Teresa Carreno spelen een rol in deze roman. De schrijver schetst tijdens de avond een beeld van de roman en leest fragmenten uit het boek voor. Sebastiaan Oosthout speelt vervolgens de muziek die in het boek voorkomt. In samenspraak geven beiden toelichting op de ongebruikelijke muziek en de relatie met de tekst in de roman. Ook behandelen zij in kort bestek het leven en werk van de betreffende componiste. Op deze manier maakt de bezoeker kennis met de zeven componistes. De avond begint om 20:00 uur. Entree is 12,50 euro. Reserveren kan via de website.

q www.stroomhuisneerijnen.nl