Opnieuw wedstrijd LRC Leerdam gestaakt

langbroek • Er leek voor LRC geen vuiltje aan de lucht in de wedstrijd bij SVL. Na een 0-3 ruststand werd de wedstrijd echter in de tweede helft na acht minuten gestaakt.

Na een opstootje wilden beide spelersploegen wel verder, maar de scheidsrechter besliste anders. Na de eerder gestaakte wedstrijd tegen Sliedrecht was het al de tweede competitiewedstrijd van LRC die vlak na rust beëindigd werd. "En dat is gewoon niet goed", vond Koen Janssen. "Ik vond dat er niet heel veel aan de hand was, maar voor de naam van de club is het niet prettig."

Na een stevige overtreding op Akram Chentouf sloeg de vlam in de pan. "Wesley Swets zei dat hij daarna door hun trainer (John van Loen – MvH) bij zijn keel gepakt werd", zei Janssen. "Maar ik stond er wat verder vanaf. Ik heb me er niet mee bemoeid. Spelers reageren natuurlijk wel als er een opstootje is. Dat is niet altijd goed, maar we hadden hier prima verder kunnen spelen. Het protocol is blijkbaar dat er snel gestaakt moet worden in het amateurvoetbal." LRC's leider Louis Struyk kreeg na het opstootje ook nog een rode kaart.

Over de eerste helft van zijn ploeg kon Janssen tevreden zijn. "We hebben zakelijk gespeeld en de kansen afgemaakt. De drie doelpunten waren allemaal mooi." Sedan Ozan opende na een fraaie aanval de score, waarna Thijs Janssen met een knappe redding zijn doel schoon hield. Ansu Camara reageerde in een 1-tegen-1 situatie onberispelijk: 0-2. Op aangeven van Ricardo Papilaja maakte Rick van Loo de derde Leerdamse treffer.