Incompleet Linge/PCG onderuit

gorinchem • De waterpoloërs van De Linge/PCG verloren zaterdag met 10-14 van DZT'62 uit Deurne.

Tegen het één plaats hoger geklasseerde DZT'62 kon de thuisclub met een gehavend team twee perioden goed meekomen. In het Gorinchemse Caribabad nam de bezoekende ploeg in de derde periode een beslissende voorsprong en speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit:10-14. Zonder aanvoerder Nicky Advokaat en topscorer Victor Visser wist De Linge/PCG dat het een lastige middag zou worden. Door de afwezigheid van deze spelers maakte de 16-jarige Pjotr Meerkerk zijn debuut.

De Linge/PCG begon sterk aan de wedstrijd en nam brutaal de leiding. Er werden veel overtalsituaties gecreëerd, maar helaas te weinig verzilverd. Ook bij De Linge/PCG liep de foutenlast op. Zo pakte Tjerk Noorduyn vlak voor het einde van de tweede periode zijn derde persoonlijke fout, dat betekende 'einde wedstrijd' voor hem. De uitgedunde selectie van De Linge/PCG kreeg desondanks nog voldoende kansen. Door het niet goed uitspelen van de overtalsituaties slaagde de thuisploeg er niet in om in het spoor van de Brabanders te blijven. Opvallend was dat eerste keeper Sjoerd den Breejen in de slotfase ingezet werd als veldspeler - met keeper Jochem van Wieren op het doel - en ook nog een eretreffer maakte.

Doelpuntenmakers: Menno Cloostermans, Timon den Breejen en Martin Middelkoop twee, Rimmer Genee, Chiel den Otter, Tjerk Noorduyn en Sjoerd den Breejen allen een treffer.


Uitslag BC Beesd

beesd • Leden van de Bridge Club Beesd speelden woensdag 21 februari een onderlinge wedstrijd. De uitslag in Lijn A: 1. Mari Jägers & Lenie Versteegh, 2. Maarten Bults & Jan van der Lingen, 3. Annelies de Klerk & Frans Kuipers. Lijn B: 1.Riet de Keijzer & Ria Donker, 2.Alie van Baalen & Toos Noom, 3.Bert Vonk & Nico Scholten.