Piepjong Vuren pakt punt bij Groote Lindt

zwijndrecht • Vuren leek in Zwijndrecht een moeilijke middag tegemoet te gaan. Met een piepjong elftal pakte de ploeg echter een verdienstelijk punt bij subtopper Groote Lindt: 3-3.

Vuren rechtte in de ijzige kou twee keer de rug. Eerst poetste het via de broertjes Van der Vliet een 2-0 achterstand weg. Ook de 3-2 tien minuten voor tijd bleek voor Groote Lindt niet voldoende voor de drie punten. In blessuretijd kopte supersub Ruben Scheurwater achterwaarts fraai de 3-3 binnen.

Door vakantie ontbrak een aantal spelers bij Vuren. Aanvaller Khalid Bendami stond met autopech in Zwolle. Daardoor kwam de gemiddelde leeftijd van de ploeg net boven de twintig jaar uit. Toch was trainer Ron Vlot niet eens heel erg verrast door het resultaat. "Natuurlijk staan zij veel hoger op de ranglijst", wist Vlot. "Maar als je kijkt naar de verliespunten en onze punten in mindering is het verschil helemaal niet zo groot. En dat wij met een wel heel jonge ploeg spelen, zegt me ook weinig. Iedereen heeft nu te maken met veel afwezigen en deze jongens doen het gewoon goed."

Op een slecht veld en met de harde wind werd het nooit een goede wedstrijd. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar Groote Lindt ging daar aanvankelijk een stuk beter mee om. In de eerste helft opende Patrick Tukker de score. Na rust maakte Bas Jansen er 2-0 van en leek de wedstrijd al gespeeld. Dat was echter buiten de broertjes Van der Vliet gerekend. Luuk van der Vliet schoot de 2-1 in de verre hoek en moest zich daarna direct geblesseerd laten vervangen. Grote broer Bas van der Vliet maakte - onder de goedkeurend blikken van vader Peter - via een door de muur van richting veranderde vrije trap de gelijkmaker. Toen de thuisploeg een kleine tien minuten voor tijd de 3-2 maakte, leken de punten alsnog in Zwijndrecht te blijven. In blessuretijd knikte Scheurwater echter de 3-3 binnen.

"En daarna was het nog billenknijpen", vond Vlot. "Je weet het bij ons nooit, maar gelukkig hielden we stand. Al met al een prima resultaat."