• Arwin van Soest maakt één van zijn vier goals.
• Arwin van Soest maakt één van zijn vier goals. Foto: Peter Verbeek

Arwin van Soest beslist derby

everdingen • HSSC'61 ging er in de derby bij SC Everstein met de drie punten vandoor. Arwin van Soest was de grote man bij de 1-4 overwinning van zijn ploeg.

Niet eerder wist Van Soest het vijandelijke doel vier keer in een wedstrijd te vinden. Uitgerekend in de derby tegen SC Everstein schoot de Heicopper uit zijn slof. Hij nam de totale productie van HSSC '61 voor zijn rekening.

Al na één minuut opende Van Soest in twee pogingen de score. De thuisclub had kort achter elkaar pech dat een schot van Sander Bergshoeff en een vrije trap van Simon van Zante het houtwerk raakten. HSSC '61 loerde vooral op foutjes om te counteren. Halverwege de eerste helft leidde zo'n uitval tot een overtreding op Van Soest, die de toegekende strafschop zelf benutte: 0-2. Op het halve uur was het opnieuw raak toen Van Soest zijn hattrick completeerde. Van Zante maakte nog voor rust de 1-3.

Zeven minuten na rust was de wedstrijd gespeeld toen Van Soest opnieuw van elf meter mocht aanleggen: 1-4. Hoewel zowel het veldspel als de opbouw van HSSC '61 bij vlagen zwak waren, zat de ploeg wél op rozen. Dat was nodig ook, want Nicky van Dam kreeg rood toen hij de scheidsrechter een duw gaf. Niek de Vos hield zijn ploeg op de been door een strafschop van Van Zante te stoppen.

HSSC'61 eindigde de wedstrijd met negen man toen Jan Donker zijn tweede gele kaart kreeg. SC Everstein bleef het doel zoeken, maar de bal wilde er niet in voor de thuisploeg.