• Jim van der Zalm was prima op dreef.
• Jim van der Zalm was prima op dreef. Foto: Peter Verbeek

Wennekes sterk tegen titelkandidaat

rumpt • In de topteamcompetitie biljarten eredivisie behaalde Wennekes.nl twee knappe remises (3-3) tegen de nummer twee The City/Dibo.

Zo pakte het team in Deventer twee belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Uitblinker aan Rumptse zijde was Jim van der Zalm. In de 1e divisie behaalde Steinhoff Constructions drie punten tegen Van de Broek Biljarts/Almere 83. Zodoende klom het team naar de vierde plaats.

In de eerste wedstrijd van Wennekes.nl speelde Jim van der Zalm in het kader 47/2 (200) een sterke partij tegen Roy van Raaij. Met een serie van 132 haalde hij in vier beurten de finish. Van Raaij maakte gelijk in de nabeurt. Marek Faus (kader 71/2, 150) won, al was het nipt met twee caramboles verschil. Doordat Ian van Krieken (bandstoten, 100) onderuit ging tegen Wiel van Gemert werd de eindstand 3-3. In het tweede duel speelde Jim van der Zalm opnieuw gelijk. Het niveau was bijzonder hoog: beide spelers haalden in drie beurten de 200 caramboles. Marek Faus won in zeven beurten. Ian van Krieken kwam dichtbij een algehele overwinning: hij kwam daarvoor een carambole tekort.

Jurgen de Ridder startte voor Steinhoff Constructions in het libre (250) tegen Martin Vreekamp, hij verloor in drie beurten. Frank Vermeulen (kader 47/2, 175) speelde gelijk tegen Marcel van Dijk. Hierdoor moest Marco Kivits (bandstoten, 75) winnen van Fred Driessen. Hij slaagde in die opdracht, waardoor de eindstand op 3-3 kwam. In het tweede duel verloor Jurgen de Ridder in acht beurten. Frank Vermeulen trok echter in tien beurten de winst naar zich toe. Marco Kivits deed vervolgens wat hij moest doen, dat zorgde voor een mooie 2-4 zege.