WHV pakt punt ondanks matig spel

ouderkerk aan den ijssel • Het eerste damesteam van WHV wist afgelopen zaterdag en punt mee te nemen uit Ouderkerk aan den IJssel door een set te pakken van Voleco. WHV verloor met 3-1 van deze titelkandidaat en keerde, ondanks het matige spel, niet ontevreden huiswaarts.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat er diverse talentvolle speelsters aan de kant van Voleco stonden opgesteld. Met name de linkshandige diagonaal (14 jaar) sloeg de ballen met gemak langs of over de blokkering van WHV en scoorde daarmee veel punten. WHV reageerde vooral op de acties van de thuisclub en kon het spel niet zelf maken. Met veel gemak won Voleco de eerste set met 25-14.

De tweede set besloot WHV zelf het initiatief te nemen, bovendien werd er meer druk in de service gelegd. De passers van Voleco hadden zichtbaar meer moeite om de bal bij de spelverdeler te brengen en zodoende kwamen de aanvallers er minder aan te pas. WHV speelde opeens met veel bravoure en dat bracht het jonge team van Voleco van haar stuk. Er slopen opvallend veel fouten in het spel van de ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel en daar maakte WHV direct gebruik van. Zo ging de tweede set met 20-25 naar WHV. In de derde en vierde set wist Voleco zich prima te herpakken. De spelverdeelster zocht haar beste aanvalster continu op en daar had de ploeg uit Asperen onvoldoende antwoord op. Met veel moeite wist WHV de punten boven de tien te brengen en van het opportunistische spel van de tweede set was niets meer over. De cijfers logen er dan ook niet om: Voleco won de derde en vierde set overtuigend met 25-10 en 25-13.

Donderdag 1 maart speelt WHV in Rotterdam tegen Erasmus Volley, zaterdag 3 maart speelt WHV thuis tegen Sliedrecht Sport. Beide teams zijn directe concurrenten op de ranglijst.