• De heren van WHV (hier op archieffoto) blijven meedoen om de prijzen.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) blijven meedoen om de prijzen. Foto: Jeroen de Bruin

Heren WHV blijven door winst op koers

spijkenisse • De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Spijkenisse. Van de nummer laatst van de ranglijst werd uiteindelijk met 1-3 gewonnen.

Ondanks het feit dat de eerste twee sets met zeer ruime cijfers werden gewonnen, bleek zoals vaker de derde set een struikelblok. Gelukkig stelde de ploeg in de vierde set orde op zaken. Dankzij deze uitzege behoudt WHV de tweede plek op de ranglijst en houdt dus zicht op promotie-degradatie wedstrijden.

Flitsend

WHV kwam in Spijkenisse flitsend uit de startblokken. Spivo werd direct onder druk gezet met een prima service. Daarnaast stond de Asperense ploeg ook verdedigend goed opgesteld. Zowel blokkerend als in het achterveld speelde WHV uitstekend.

Joost de Jong verrichtte enkele sterke reddingen in het achterveld en zowel Stefan Arp als René Roth slaagden er regelmatig in om de vijandelijke aanval af te blokken. Ook Joeri van Wijk speelde weer een uitstekende partij. En zo werden de eerste twee sets overtuigend met 10-25 en 11-25 in de wacht gesleept.

Tandje bij

Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Asperense volleyballers. Toch verliep de derde set verrassend genoeg volledig anders. Het ervaren Spivo had inmiddels door hoe WHV speelde en schakelde bovendien een tandje bij. De servicedruk ging omhoog, zodat de Asperense ploeg minder kon variëren en ineens leek Spivo continu op de juiste plek te zitten qua blokkering en verdediging.

Verrast

WHV werd verrast door deze ontwikkeling en kon pas laat in de set een passend antwoord vinden. Te laat om setverlies te voorkomen, maar wel op tijd om de vierde set een ander verloop te geven. Die vierde set ging aanvankelijk gelijk op. WHV had niet meer de overmacht uit de eerste twee sets, maar had wel weer meer controle.

Tempo omhoog

Tegen het einde van de set ging het tempo en de 'energie' omhoog en nam de Asperense ploeg afstand.

Mede dankzij enkele prima services van Wayne Hol liep de ploeg in de slotfase weg van Spivo en stelde de eindzege met 20-25 veilig.

Met nog zes wedstrijden te gaan, staat WHV momenteel dus op een keurige tweede plek.

Het venijn zit dit seizoen echter in de staart voor de Asperense volleyballers. In de laatste drie wedstrijden treft de ploeg de nummers een, drie en vier van de ranglijst, wat zorgt voor een razend spannend slot van de competitie. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Volley Zuid waar WHV vrijdag 9 maart op bezoek mag.