Trompet Jet-fontein in vijver Asperen

asperen • De vijver aan de Leerdamseweg in Asperen wordt opgevrolijkt met een zogenaamde Trompet Jet-fontein. De kosten van ongeveer 15.000 euro worden door de gemeente betaald.

Het is een mooi succesje voor de negenjarige Luc van Dal, die vorig jaar het idee voor een fontein aandroeg bij de gemeente Lingewaal. Via een zogenaamd burgerinitiatief.

In de maand december zijn door de gemeente twee proefopstellingen geplaatst zodat inwoners van Asperen zich konden uitspreken over het voorgestelde type. Bij de gemeente zijn een twintigtal reacties binnengekomen. Alle reacties waren positief over plaatsing van een fontein. Er werd echter verdeeld gereageerd over de vorm en geluidsoverlast van de fonteinen. "Om de bewoners tegemoet te komen stellen wij voor om een Trompet Jet-fontein te plaatsen", schrijft het college in het voorstel, dat donderdag wordt behandeld in de gemeenteraad. "Deze fontein is de combinatie van beide modellen met als voordeel een lager geluidsniveau en wel extra beluchting voor de vijverpartij."

Ondanks het lage geluidsniveau van de fontein zijn afspraken gemaakt met de aanwonenden over de schakeltijden van de fontein. Doordeweeks zal de fontein pas om 08:30 uur aangaan en om 21:30 uur worden uitgeschakeld, in het weekend van 09:30 tot 21:30 uur.