• Editie Leerdam start met politieke interviewserie.
• Editie Leerdam start met politieke interviewserie. Foto: stockfoto

Politici te gast bij Editie Leerdam

leerdam • Onder de noemer 'Visie op de fusie' start talkshow Editie Leerdam met een nieuwe reeks interviews met steeds twee opponerende lokale politici.

Als eerste zijn vrijdag 2 maart fractievoorzitters Christel van 't Pad (PvdA) en Matteo de Visser (SGP) aan de beurt. Het doel van de interviewserie is om inzicht te krijgen in hoe de politieke partijen zich in de nieuwe fusiegemeente Vijfheerenlanden tot elkaar gaan verhouden en welke concrete doelen in het nieuwe verband worden nagestreefd. Voor Leerdam is het nieuw dat in de nabije toekomst ook op partijen kan worden gestemd die nog niet eerder in de Glasstad actief waren, zoals D66 en GroenLinks. Talkshow Editie Leerdam wil inzicht verschaffen in de keuzemogelijkheden en lokale idealen tussen en binnen de partijen.

Andere items

Andere onderwerpen en gasten op vrijdagavond 2 maart zijn Erwin Kooijman over Marketing Glasstad en Monique Sentjens over het aanstaande Wijktheater in Leerdam-Oost. De livemuziek wordt verzorgd door Peter Schoemaker met band, die tevens zijn nieuwe in Frankrijk opgenomen cd 'La Cave' presenteert. Vaste items zijn de krantenkoppen, gefilmde straatinterviews en de lokale kennisquiz.

Editie Leerdam begint vrijdag 2 maart om 21:00 uur in het theater van stadspodium GO. De foyer is open vanaf 20:30 uur; de entree is gratis en iedereen is van harte welkom, ook om vragen te stellen en mee te discussiëren.


q www.go-leerdam.nl