Veel geld

Wat zou u doen als uw dochter thuis zou komen met de mededeling: "Hoi, ik wil gaan trouwen met een heel lieve man maar hij heeft wel een paar miljoen euro schuld."

U zou dat, denk ik, afraden. Maar wat nu staat te gebeuren met de herindeling is eigenlijk hetzelfde. Leerdam en Zederik zijn het meisje en Vianen is de jongen in kwestie, inclusief schuld van mogelijk 345 miljoen euro!

Ik zou tegen Zederik en Leerdam zeggen: 'Stop! Stop onmiddellijk en laat Vianen eerst de zaken op orde brengen! Anders zit de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden gelijk al met die schuld om de nek, die ze niet kunnen betalen. In dat geval komt het Rijk wel over de brug maar wordt de gemeente wel een artikel 12-gemeente. En dat is niet best, want dan mogen ze geen cent meer uitgeven, een soort schuldsanering zonder einde.

En dat is mogelijk einde Glaspark light, einde opknappen Dokter Reilinghplein, einde verbetering Achter de pijp en nog véél meer ellende.

Alle politici weten dit wel, maar blijven angstvallig stil. Dus vraag aan uw partij of gemeenteraadslid maar eens hoe ze dit aan willen pakken. Het zou me trouwens niets verbazen als deze krant er ook aandacht aan zal geven. Dat hebben ze in het verleden ook al gedaan, maar alles wat gebeurde was een daverende stilte. Kom nu in actie! Vóór het te laat is!

Pim van Santen
Leerdam