Mager LRC Leerdam pakt nog bijna een punt

leerdam • LRC speelde tegen De Merino's een ronduit belabberde wedstrijd, maar had toch zomaar een punt kunnen pakken. De Leerdammers kwamen na een 0-2 achterstand echter niet verder dan 1-2.

Trainer Koen Janssen vond dat ook niet meer dan een normale uitslag. "Natuurlijk hadden we ook nog best een puntje kunnen stelen", analyseerde Janssen. "Maar het was vandaag gewoon niet goed genoeg. De titel kunnen we nu vergeten."

Tekenend

De manier waarop LRC al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam, was tekenend voor de rest van de wedstrijd. Rogier Gerritsen ging in de fout toen hij de bal verspeelde aan Faisal Kaouass, die profiteerde door te scoren. LRC hield daarna mogelijkheden om iets aan de achterstand te doen, maar als De Merino's iets zorgvuldiger was geweest, had de ploeg uit Veenendaal al eerder afstand kunnen nemen. Nu gebeurde dat vlak na rust, toen de gasten lieten zien hoe je een kansrijke aanval simpel tot doelpunt kunt promoveren. Ex-LRC'er Anass Lahnine haalde de trekker over: 0-2.

Pas vanaf een minuut of twintig voor tijd hervond LRC de spirit die het tot een goede ploeg kan maken. Het werd geholpen door de gasten die een voorzet van Ali Yilmaz in eigen doel werkten, maar daarna verzuimde LRC om nog minimaal één doelpunt te maken.