Leerdam Sport blijft optimistisch

leerdam • Leerdam Sport wist ook tegen titelkandidaat EBOH niet te winnen. De ploeg van Gerrie Schaap verloor met 2-3, maar de trainer blijft optimistisch.

"We speelden vandaag hoe we het seizoen hadden moeten beginnen. Met strijd en acceptatie én we boden EBOH goed partij. Dat geeft nog perspectief voor de rest van het seizoen", zei Schaap. Leerdam Sport hoopt nog altijd minimaal één ploeg onder zich te houden.

"Er zijn nog 36 punten te pakken. Die pakken we echt niet allemaal, echt niet. Maar we gaan er alles aan doen om minimaal één ploeg onder ons te krijgen. Als dat lukt, blijven we er in de nacompetitie ook wel in. Daarvan ben ik overtuigd."

Leerdam Sport kwam tegen EBOH op een 0-2 achterstand. Na de 1-2 van Ray Kant scoorden de gasten de 1-3. In blessuretijd kwam de 2-3 van Eloys Tapirima te laat.


HSSC'61 content met gelijkspel

hei- en boeicop • "Een heel mooi gelijkspel", vond HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar van de remise tegen het sterke DESTO uit Utrecht.

"En met respect voor mijn ploeg. Floris Kool en Niek de Vos in het bijzonder. Floris rijdt op en neer vanuit Zeeland om de gelijkmaker te scoren en Niek was gisteren pas verlost van enkele hechtingen. Uitmuntend!"

De Molenaar-elf keken halverwege wel tegen een 0-1 achterstand. "Na rust heb ik een half uur genoten."

Komend weekend wacht de enige echte derby tegen SC Everstein.


SVS'65 verliest van koploper

spijk • SVS'65 ging op eigen veld onderuit tegen koploper Unitas: 1-2. Trainer Henk Donga vond het resultaat verdiend, maar was niet onder de indruk van de tegenstander. "Ze hebben hier niet zo heel veel gecreëerd. Ik denk dat Arkel beter is."

De Gorinchemmers kwam voor rust op 0-1 en bouwden die marge in de tweede helft verder uit. "Ze hebben amper grote kansen gekregen", vond Donga.

Acht minuten voor tijd kreeg SVS'65 de 1-2 in de schoot geworpen. Bennie Boeijink kreeg de bal in zijn voeten geschoven en scoorde. Verder dan een schot over het doel van Jeremy de Vries kwam SVS'65 daarna niet meer.


Rhelico verliest van Groot-Ammers

rumpt • Rhelico verloop op eigen veld met 0-4 van Groot-Ammers. Olav van Rijkom zag dat de tegenstander beter was. "Maar de uitslag is wel geflatteerd", zei Van Rijkom. "We stonden best aardig en zij maken twee doelpunten uit dubieuze strafschoppen."

Aanvallend had Rhelico wat te weinig in te brengen. "We waren aan de bal niet goed vandaag. Maar hebben toch nog wat kansen gekregen."

Voor rust was Bram van Bergen van der Grijp dichtbij een treffer. In de tweede helft, toen het inmiddels 0-2 stond, kreeg Olof Schiltmans twee aardige kansen. Groot Ammers liep echter verder uit en won met overtuigende cijfers.