Medailles voor DSS

leerdam • Zestien turnsters van DSS Leerdam deden zaterdag mee aan wedstrijden van Regio Rivierenland in Hooglanderveen. Ze presteerden uitstekend en wonnen zeven medailles.

Emma van Wijk en Nayara Schut, pupil 1 D1, begonnen in de éérste ronde hun wedstrijd. Emma zette haar mooie prestatie van de vorige keer op balk voort. Door kleine foutjes op de overige toestellen werd ze vierde. Nayara turnde een bijna foutloze wedstrijd met op vloer en sprong de op één na hoogste score. Ze werd tweede en won een zilveren medaille. Beiden turnsters zijn verzekerd van een plaats in de regiofinale op 21 april.

Daarna was het de beurt aan de pupillen 2 D1. Evy en Merel Sijahailatua, Riëlle Kool en Sara Vonk hadden er veel zin in. Sara werd keurig 13e in het grote deelnemersveld. Voor Riëlle was dit haar eerste wedstrijd. Ondanks de zenuwen liet ze prachtige oefeningen zien met de hoogste score van alle deelneemsters op vloer. Voor haar 4e plaats kreeg ze een bronzen medaille. Evy noteerde de éérste plaats op sprong en liet ook op vloer, brug en balk zien dat ze bij de beste turnsters hoort. Ze werd derde. Merel startte op balk met een prachtige strakke oefening en wist dit niveau op balk en sprong door te zetten. Het leverde haar de tweede plaats op.

In de derde ronde gingen de senioren van start. Olga Donker turnde een foutloze wedstrijd. Voor haar 5e plaats kreeg zij een bronzen medaille. Jiska Schep werd afgelopen seizoen geopereerd aan haar enkel. Ze turnde een goede wedstrijd, liet nieuwe elementen zien en eindigde als negende. Ellis Meijdam legde beslag op de 7e plaats. Manon Havelaar en Sanne-Myrthe van de Weerd turnden voor het eerst in de keuze oefenstof. Manon legde beslag op een mooie 7e plaats, Sanne-Myrthe werd 13e.
De junioren Demi van den Berg, Ellemiek Gerritsen en Jet Blonk begonnen op brug. Ellemiek wist op dit onderdeel de hoogste score neer te zetten. Uiteindelijk won ze een zilveren medaille. Demi wist een bronzen medaille te behalen, Jet werd 7e.