• Johnnie Noorthoek maakte voor Haaften twee goals.
• Johnnie Noorthoek maakte voor Haaften twee goals. Foto: Jeroen de Bruin

Haaften ook zonder topvorm te sterk voor onmachtig Herovina

herwijnen • Haaften had geen topvorm nodig om Herovina overtuigend met 0-3 te verslaan.

Voor rust opende Jeffrey Wolf de score en stond de lat de gelijkmaker van Mark de Joode nog in de weg. Na rust kon een onmachtig Herovina het echter niet meer bijbenen en scoorde Johnnie Noorthoek nog tweemaal: 0-3.

Haaften-trainer Adrie van Steijn was ondanks de kostbare winst realistisch: "Het voetbal was niet best. Ondanks veel oefenwedstrijden moeten we na de winterstop nog in het ritme komen. Ons spel had beter en slimmer moeten zijn. Maar de zege is dikverdiend. Behalve één schot op de lat was Herovina machteloos. Als we met dit jonge team de goede vorm uit de periode voor de winterstop kunnen hervinden, is er met veertien competitieduels te gaan nog veel mogelijk. Nu moeten we doorzetten, misschien kunnen we dan de promotie nacompetitie wel halen."

Herovina-trainer Gertjan Potters heeft heel andere zorgen. "We hebben verdiend verloren van een betere tegenstander. Voor rust deden we nog aardig mee, met nog een bal op de lat. We kwamen knullig met 0-1 achter. In de tweede helft zijn we echter op alle fronten afgetroefd. Haaften heeft gewoon veel meer kwaliteit. Bovendien hadden we door ziekte en blessures nogal wat invallers. Het gaat er nu om dat we in Tilburg tegen Willem II wél de punten pakken. Dat is onderin de derde klasse erg belangrijk."

Aanvankelijk ging de Waalderby gelijkop. Pogingen van Herovina-aanvoerder Kevin Steenbruggen smoorden in de muur of Haaftens defensie. Voor de gasten, die spits Thijmen Gerringa wegens een schorsing misten, schoot Noorthoek naast. Uit een vrije trap van Jeffrey van der Meijden kopte Kevin Steenbruggen goed in, maar keeper Lars Tertoolen redde. Onverwachts nam Haaften na 21 minuten na een inworp van Michel den Braber de leiding. Verdediger Jeffrey Wolf, terug na een kaakbreuk, kopte de bal door en door een misverstand tussen keeper Walter Kornet en zijn verdediging verdween de bal pardoes in de verste bovenhoek: 0-1. Meteen had Haaften al verder afstand kunnen nemen, maar Jordy Perdon schoot de bal tegen keeper Kornet op. Herovina had moeite om zich staande te houden, maar kwam toch dichtbij de gelijkmaker. Van afstand trof Mark de Joode de lat en Jeffrey Wolf voorkwam dat Kevin Steenbruggen de rebound benutte. Na de thee was Haaften oppermachtig, maar de afwerking was matig. Noorthoek schoot voorlangs en Sam Onink mikte te hoog. Ook Thomasz Kilian schoot over. Halfweg de tweede helft was het na een mooie aanval toch raak. Johnnie Noorthoek bekroonde de vlotte combinatie met een zuiver schot: 0-2. In de extra tijd werd het ook nog 0-3 door het tweede doelpunt van Johnnie Noorthoek.

Anton van der Giessen