• Dieter van Lier en John van Zanten met hun Opel Kadett.
• Dieter van Lier en John van Zanten met hun Opel Kadett. Foto: aangeleverd

Met een Opel Kadett naar Roemenië en via Polen weer terug

'De auto had 25 jaar niet gereden'

everdingen/leerdam • Ze zijn moe maar voldaan, twee dagen na terugkomst van de Garbage Run 2018. Dieter van Lier en John van Zanten. De mannen ontmoetten elkaar een jaar of twintig geleden, toen Dieter op zoek ging naar technische informatie voor een van zijn Opel Kadettjes. Hij kwam in contact met John en sindsdien klussen de mannen veel samen en gaan ze regelmatig op pad. John: "Een aantal jaren geleden zijn we op onze motors naar het Eiland van Man gereden. Toerend door Engeland en na een paar overtochten, bekeken we de beroemde motorwedstrijden. Dieter zit voor zijn werk vaak in voormalig Oost-Europa en had mij enthousiast gemaakt voor een mogelijke reis die kant op."

Via Internet hoorden de vrienden van de befaamde Carbage Run, die in 2018 voor de negende keer zou worden verreden. "De wedstrijd is populair, er waren maar liefst negenhonderd aanmeldingen. Echter slechts plaats voor 300 auto's, uit de vorige eeuw en niet meer dan 500 euro waard. We zijn samen gek van het merk Opel Kadett en dus was de keuze snel gemaakt." Dieter vertelt verder. "We hebben veel ervaring met zijn 1200 cc-motortje, bovendien hebben we er samen een lekker rijgevoel bij. We moesten nog wel worden ingeloot, tussen de vele Volvo's, Audi's en Subaru's." In april kwam het verlossende woord. "We trokken een lekkere fles champagne open en zijn vanaf die datum hard aan de slag gegaan. Dieter had een C-Kadett staan, maar daar hoefde niet zoveel aan gesleuteld te worden. We kozen voor mijn blauwe B-Kadett uit 1973, met kenteken 14-47-VP. Die nog wel gekeurd moest worden, hij had 25 jaar niet gereden", aldus John.


Carburateur

De vrienden zijn reuze handig en verbouwden de auto volledig. Zo werd een tweede benzinetank, veel elektra (onder andere een radio en een TomTom – TS) en een tweede kachel ingebouwd. Verder kreeg de oldtimer schijfremmen en een vijfde versnelling. Met de nodige hand- en spandiensten van vrienden en sponsors was de auto na maanden klussen op tijd klaar. "Nou maar net hoor, pas op de dag van vertrek hebben we de gereedschapskist dichtgegooid. Anderhalf uur later waren we onderweg. We besloten eerder te vertrekken, om toch nog een beetje aan de auto te wennen. Via België en Luxemburg reden we naar Metz in Frankrijk. De volgende dag stonden we twee keer stil op de Duitse Autobahn. Maar nadat we carburateur op de winterstand hadden gezet, reed de 45-jarige als een zonnetje en zeer comfortabel. Ook door de bergen. Met dank aan het heerlijke weer, want onderweg was er slechts één sneeuwbui." De vrienden hadden hun handen vol en concentreerden zich elke dag op het – met succes - halen van de finish. Aan allerlei gekke opdrachten deden ze door tijdgebrek niet mee.


Smaakt naar meer

Tijdens het klussen ontstond wel het idee om meer landen te bezoeken. "De officiële run is 2.500 kilometer, verdeeld over vijf landen binnen vijf dagen. De eerste stop was - na het vertrek vanuit München - Ljubljana in Slovenië. Vervolgens reden we via Belgrado (Servië) over de Roemeense grens naar Transsylvanië. Na een bezoek aan Debrecen (Hongarije) eindigden we in de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Het was een prachtreis, die wij verlengden met een bezoek aan Praag en een Pools skigebied", vertelt Dieter. John: "Voor het eerst van mijn leven heb ik op skies gestaan, het ging wonderbaarlijk goed. Net als met de auto. Op weg naar huis hebben we de Kadett op zijn staart getrapt, thuis was ook de auto moe. Het beste was er wel van af. Vrijdag hebben we hem een goede beurt gegeven en nu kan 'ie zo weer op pad. Wij ook, want het smaakt naar meer. We zijn een ervaring rijker, Oost-Europa is nog heel arm. Veel huizen zitten nog vol met kogelgaten en worden niet bewoond. Achteraf hadden we best kunnen rijden voor een goed doel, want er is in die landen nog veel hulp nodig. Misschien tijdens onze volgende reis …", besluit John.


Theo Sprong