Gelijkspel en verlies hockeymeiden

leerdam • Het eerste team van hockeyclub Leerdam werkte zaterdag de laatste wedstrijden van het seizoen af. Tegenstanders waren Barneveld en Almere. Tegen Barneveld speelden de meiden met veel strijd. Barneveld kwam via een counter op voorsprong, Marit de Heer zorgde snel daarna voor de gelijkmaker.

De uitstekend leidende scheidsrechters Idema en Van der Sluis keurden een tweede doelpunt van Emma van der Heiden af, waardoor de eindstand 1-1 werd. Ook in de wedstrijd tegen Almere kwam HCL op achterstand. Marit de Heer schoot opnieuw de gelijkmaker binnen. Leerdam zocht de aanval, maar werd tot tweemaal toe verrast door een uitbraak van de dames uit Almere: 1-3.


Bridgeclub Beesd

beesd • Leny Versteegh en Mari Jägers wonnen woensdag de competitieronde bij Bridgeclub Beesd. Ze scoorden 64,58% en eindigden voor de duo's Jan van der Lingen en Maarten Bults met 57,64% en Cilia van de Broek en Nolda Wakkermans met 54,25%. Alie van Baalen en Toos Noom wonnen de B-lijn met 62,50%, gevolgd voor Cor van Alphen en Gerry Versteegh met 60,83% en Nico Scholten en Bert Vonk met 57,50%.


Bridge Lingewaal

lingewaal • Rita Robbe en Nald Rietbergen wonnen woensdag de eerste avond van de vierde serie bij Bridgeclub Lingewaal. Uitslagen A-lijn: 1. Rita Robbe & Nald Rietbergen 61.67%, 2. Inie Paulus & Toon de Jongh 61.25%, 3. Anneke van Velsen en Anton van Velsen 60,00%; B-lijn: 1. Lenie Borsboom & Jan Borsboom 59.06%, 2. Corinne de Jongh & Jopie de Vries 58.65%, 3. Bep de Man & Truus van der Woude 57.29%; C-lijn: 1. Bets Hes & Frans Hes 61.63%, 2. Wil Bot en Dir Pak 60,83%, 3. Magda en Jan de Graaff 58,51%.


Korrel wint grand slam in Parijs

parijs • Judoka Michael Korrel uit Vianen won zondag een Grand Slam judotoernooi in Parijs. Hij was één van de 31 deelnemers in de klasse -100 kilogram. Korrel werd winnaar van poule A en schakelde aansluitend in de halve finale de Kroaat Zlatko Kumric uit. De Vianees hoefde daarna niet meer in actie te komen, omdat de Zuid-Koreaan Cho Gu-ham zich afmeldde voor de finale.