Sterrenkijken met Jan Zeebregts

herwijnen/heukelum • In het kader van de Landelijke Sterrenkijkdagen is er vrijdag 23 februari een sterrenkijkavond in GeoFort Herwijnen en op zaterdag 24 februari zijn liefhebbers welkom bij amateurastronoom Jan Zeebregts thuis in Heukelum.

In GeoFort Herwijnen zijn belangstellenden vrijdag 23 februari welkom vanaf 19:00 uur, de avond is rond 19:00 uur afgelopen. Er is een uitgebreid programma samengesteld. Deelnemers gaan op reis door het heelal, mogen door de 250mm Dobsontelescoop de sterrenhemel verkennen en leren natuurlijk ook hoe de sterren vroeger werden gebruikt voor navigatie. De inloop is vanaf 19:00 uur, eindtijd is rond 21:30 uur. Deelname kost 12,50 euro. Tickets zijn te koop op de website van GeoFort Herwijnen.

Jan Zeebregts organiseert op zaterdag 24 februari bovendien nog een gratis avond bij hem thuis, aan de Ringovenlaan 31 in Heukelum. Er staan deze avond twee telescopen klaar, ook presenteert Zeebregts een planetariumprogramma en de app SkyMap (deelnemers moeten deze wel thuis even downloaden).

Uiteraard hangt het succes van de avond wel af van het weer. Aanvang vanaf 19:30 uur, dan staat de koffie klaar. Meer informatie is te verkrijgen via 06-13796983.


q www.geofort.nl