HSSC'61 heeft z'n dag niet en verliest in Maarssen

maarssen • In Maarssen kwam HSSC'61 van een waterkoude kermis thuis. Het team had z'n dag niet en verloor met 2-0.

De eerste nederlaag na vier overwinningen was niet helemaal nodig, maar Heicop was niet scherp genoeg om de verliespartij te voorkomen. Hoewel de thuisploeg voor rust beter begon, was de eerste kans voor Floris Kool. Hij raakte de bal van dichtbij niet goed genoeg, waardoor de keeper kon redden. De misser bleek exemplarisch voor de rest van de wedstrijd. Ondanks matig spel kreeg HSSC'61 een aantal kansen, maar scoren zat er niet in. Een kleine tien minuten voor rust deed de thuisploeg dit wel. Kort nadat een eerder doelpunt wegens buitenspel werd geannuleerd, negeerde de scheidsrechter zijn assistent en schoot Maarssen bij de tweede paal binnen. Na rust had HSSC'61 het heft in handen en kreeg het een paar aardige kansen op de toch wel verdiende gelijkmaker. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. Vijf minuten voor het einde kwam keeper Danny Kruijer - onder de lat wegens een blessure van Niek de Vos - uit zijn doel. Kruijer riep dat de bal voor hem was, maar de kleinste Maarssen-aanvaller kopte de bal net voor zijn handen in een leeg doel: 2-0. Trainer Gerrit Molenaar was over de tweede helft wel tevreden. "Voor rust zijn we afgetroefd, al moeten we via Floris Kool natuurlijk wel gewoon op voorsprong komen. Na rust waren we de betere ploeg en hebben we zeker vier open kansen gekregen. Maar het was bij ons 'net niet' vandaag."