• Leerlingen Ashraf en Fleur van obs De Schatkist.
• Leerlingen Ashraf en Fleur van obs De Schatkist. Foto: aangeleverd

Meer uitdaging met TopTorens

regio • De openbare scholen in Lingewaal hebben een nieuwe manier bedacht om hun hoogbegaafde leerlingen uit te dagen: 'TopTorens'. Oftewel: leskisten bomvol educatieve materialen die rouleren tussen de scholen.

De eerste reacties van de kinderen zijn positief. "Het is top om met deze spullen te werken", zegt Ashraf, leerling op De Schatkist. Zijn klasgenoot Niels: "Je kunt goed samenwerken met de materialen uit de TopTorens." Zowel leerlingen in de onder- , midden-, en bovenbouw kunnen aan de slag met de leskisten. Ze zitten vol met lesstof of educatieve spullen waarmee leerlingen, naast het reguliere programma, aan de slag kunnen met techniek en wetenschap. Zo kunnen de kinderen aan de slag met programmeren, werken met een microscoop, werken met technisch constructiemateriaal en nog veel meer.

Samenwerking

De openbare scholen obs De Rietput in Heukelum, obs De Zandheuvel in Asperen en obs De Schatkist in Herwijnen hebben de afgelopen periode geïnvesteerd in het samenstellen van deze drie kisten die de TopTorens worden genoemd. De kisten rouleren elke drie maanden tussen de scholen. Op deze manier maken de leerlingen steeds gebruik van andere materialen.

"Dit is een unieke samenwerking tussen de openbare scholen in Lingewaal, waar de leerlingen echt profijt van zullen hebben," legt clusterdirecteur Ben Kennedie uit. Op de openbare scholen wordt het onderwijs aan meer begaafde leerlingen geïntegreerd in het dagelijks onderwijs in de klas. Maar door samenwerking tussen de scholen zijn er nu meer mogelijkheden voor passend onderwijs.