regio • Per 1 januari is het NVM samenwerkingsverband Buitenstate uitgebreid met de achttiende deelnemer: Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars met vestigingen in Leerdam en Gorinchem.

Hierdoor is Buitenstate gegroeid naar maar liefst tweeëndertig vestigingen en daarmee een fijnmazig netwerk verspreid over het hele land. NVM makelaar en taxateur Mark Bikker van Van Ekeren Kuiper: "Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars is opgericht in juli 2012 door Jenno van Ekeren en Dennis Kuiper om nog meer te specialiseren in de woning- en bedrijfsmakelaardij in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden." Momenteel bestaat het team in Leerdam, naast Dennis, Jenno en Mark uit Gerald de Jong, kandidaat-makelaar, Miranda van Lith, commercieel medewerker en een student Vastgoed en Makelaardij, eveneens werkzaam als commercieel medewerker. De recent geopende tweede vestiging in Gorinchem, wordt 'bevrouwd' door de dochter van Jenno, NVM-makelaar en taxateur Tessa van Ekeren en kandidaat-makelaar Kim Kamstra.

Het onderscheidende van Van Ekeren Kuiper is dat het gehele, hoogopgeleide team woonachtig (en vaak ook geboren en getogen) is in de regio. Mark: "De makelaardij heeft anno 2017 nog steeds het aloude credo: locatie, locatie, locatie. Ons team kent letterlijk ieder huis in deze omgeving, dat is onze kracht: local is king." Blij is Mark met het feit dat de vrijstaande woningmarkt op het platteland in 'zijn' regio enorm aantrekt. "We zien veel jonge gezinnen, stellen met een goede baan in Rotterdam of Utrecht en vaak nog jonge kids. Ze zijn op zoek naar een woonboerderij in goede staat die hen ruimte en rust biedt. In de stad wordt het te krap en te duur. Gelukkig is het hier geen krimpregio en vind je in ieder dorp nog een goede basisschool."