African Hands Millenniumproject

leerdam • Team 2015 heeft onlangs stichting African Hands uitgeroepen tot het Millenniumproject van gemeente Leerdam. Oftewel: het goede doel dat zich vorig jaar als beste heeft ingezet voor de Global Goals die de Verenigde Naties heeft vastgesteld.

African Hands – onder meer verantwoordelijk voor Boekenmarkt Leerdam – doet dit vooral door armoede te bestrijden. De stichting die is opgericht in 2007 zet zich in voor kinderen in Zuid-Afrika die als gevolg van de ziekte aids wees zijn geworden. Eén van hun projecten voor bijvoorbeeld het kindertehuis Goeie Hoop waar verlaten, verwaarloosde, misbruikte en mishandelde kinderen een thuis vinden. Sommigen van hen zijn hiv-positief of hebben aids. De kinderen wonen in woonunits met acht kinderen en een huismoeder.


Pitch

De verkiezing tot het Millenniumproject van gemeente Leerdam vond plaats tijdens talkshow Editie Leerdam. Verschillende organisaties en initiatieven mochten een pitch houden, zo deed naast stichting African Hands ook Baie Dankie, Kerk aan de Linge en de organisatie achter de Leerdamse puzzelmarkt mee. De jury bestaande uit Wim van der Leij, Cees Taal en Janneke Bronk koos echter voor stichting African Hands.

Team 2015 organiseert elk jaar de verkiezing tot het Millenniumproject van gemeente Leerdam. Hiermee wil het platform - waar sinds kort Guus Smid voorzitter van is - aandacht vragen voor met name de eerste zes ontwikkelingsdoelstellingen – Global Goals – die de Verenigde Naties in 2030 wil behalen. Deze variëren van het terugdringen van armoede tot het zorgdragen voor hoogwaardig onderwijs. African Hands draagt bij aan het verwezenlijken van maar liefst vier Global Goals, niet alleen het terugdringen van armoede, maar de stichting zet zich ook in het promoten van een gezonde levensstijl, goed onderwijs en bovendien gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

Meer informatie over African Hands en haar projecten is op de website te vinden.


q www.african-hands.nl