• De Legofreaks op de Leerdamse verzamelbeurs in 2016.
• De Legofreaks op de Leerdamse verzamelbeurs in 2016. Foto: Nico van Ganzewinkel

Legofreaks verhuizen naar Beesd

leerdam • Het jaarlijkse diorama van de Legofreaks is dit jaar niet te zien op de Leerdamse verzamelbeurs, maar in Beesd bij 1001FarmToys op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart.

Dat is natuurlijk wel een teleurstelling voor de rasechte Leerdammers Richard van Strien, Jacques Hoencamp en de in Tienhoven wonende Henk Medema, maar het is onvermijdelijk. Vorig jaar kwamen er zo'n 1.500 bezoekers naar de Leerdamse verzamelbeurs, velen van hen kwamen speciaal voor de Legofreaks. Dat was volgens de mannen het maximum, ook qua veiligheid, voor de locatie in Leerdam. Daarom verhuizen de Legofreaks dit jaar naar Beesd, waar er meer ruimte is voor alle legobouwels.


Diorama

De Legofreaks bouwen dit jaar weer een enorm diorama van 26 m², ook bouwen de mannen verder aan het technisch lego-eiland. Bovendien bouwen de mannen een baan waarop verschillende technisch legotrucks gaan rijden. Ook komt er een integratie met de LEGO Mindstorms-lijn. Ook aan de allerkleinsten is er gedacht: er is een speelhoek met DUPLO. De grotere kinderen kunnen hun gang gaan met de 150 kilo legostenen die wordt neergestort in de winkel in Beesd. Er is daarnaast een heuse grootse verkoop van vintage LEGO door de Legefreaks zelf. Thema van het legospektakel in Beesd is 'Oud en nieuw'. Het legofeest is op vrijdag 2 maart van 18:00 tot 21:00 uur en op zaterdag 3 maart van 09:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis. Er is koffie, thee en wat fris verkrijgbaar. De entree is gratis. Overigens gaat de Leerdamse verzamelbeurs gewoon door, deze is op zaterdag 24 maart.