VakantieBijbelDag in Pauluskerk

leerdam • In de Pauluskerk vindt woensdag 28 februari weer een VakantieBijbelDag plaats. Net als in de zomer- en herfstvakantie is het thema '(T)op survival'. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn welkom. Deelnemers zingen samen, er wordt een bijbelverhaal verteld en er zijn verschillende spellen te doen. Als afsluiting is er een traktatie van Beja. Voor de kinderen van groep 6 tot en met groep 8 is er een speciaal tienerprogramma. De start is om 09:15 uur en het programma duurt tot 12:00 uur.


Concert speciaal voor nah-ers

leerdam • My Breath My Music verzorgt op zaterdag 24 maart een muziekvoorstelling speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (nah) in zorgcentrum Lingesteyn. My Breath My Music is een gepassioneerde groep van zeven musici met nah die op heel speciaal aangepaste instrumenten een prachtig concert ten gehore geeft, met na de pauze een pianostuk door Frank Antens. Het optreden begint om 13:30 uur, om 16:00 uur staat er een hapje en een drankje klaar en is er gelegenheid om de artiesten te ontmoeten. Entree voor leden van Hersenletsel.nl is 12,50 euro, voor niet-leden is de entree 17,50 euro. Reserveren liefst voor zondag 18 februari bij Lies Bonsang via 06-15091924 of liesbonsang@kpnmail.nl.


Lezing over natuurbeheer

neerijnen • Professor Frank Berendse houdt op dinsdag 20 februari in Stroomhuis Neerijnen een inleiding over natuurbescherming in Nederland. Berendse, hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie aan de Universiteit van Wageningen, besteedt aandacht aan de geschiedenis van natuurbescherming, de stand van de natuur en de oplossing voor de problemen waarmee de natuur in Nederland te kampen heeft. Zijn veel gelezen boek 'Natuur in Nederland' wordt gezien als standaardwerk over de Nederlandse natuur. In zijn nieuwste boek, 'Wilde apen' beschrijft hij de relatie tussen de mens en de natuur. Het boek werd genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2017. De lezing begint om 20:00 uur, entree is 5 euro.


Spellencircuit in De Schaapskooi

schoonrewoerd • De natuur- en vogelwerkgroep De Vijfheerenlanden organiseert vrijdag 2 maart een spellencircuit in De Schaapskooi in Schoonrewoerd. Na een korte inleiding maken de deelnemers aan de hand van een aantal spellen kennis met de natuur. De kinderen blijven wel binnen. De activiteit is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en jongere kinderen onder begeleiding. Deelname kost 2,50 euro per kind, inclusief een consumptie. De activiteit is van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via 0345-612829 of k.van.baren1@kpnplanet.nl.


Wim Daniëls te gast in Herwijnen

herwijnen • Schrijver Wim Daniëls is woensdag 21 februari te gast bij de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, departement Herwijnen. Hij houdt een presentatie met als titel 'De wondere wereld van de taal', over het ontstaan en de ontwikkeling van het Nederlands en de dialecten. Entree voor niet-leden is 5 euro. De bijeenkomst is in dorpshuis De Poort, aanvang is 20:00 uur.