Glasmiddag in het Gorcums Museum

gorinchem • Op zondag 11 februari staat het Gorcums Museum - op die dag gratis toegankelijk - helemaal in het teken van de succesvolle expositie 'Glass 4 Ever'.

Die middag, vanaf 13:00 uur, zullen zo'n tien kunstenaars aanwezig zijn om hun werk toe te lichten. Het museum verwacht onder meer Olaf Stevens, Sebastiaan Coppens, Xandra Bremers, Paul Funken, Bikkel, Albert Hendriks, Caroline Prisse, Nataliya Vladychco en Krista Israel. Mogelijk zullen ook de La Torre Brothers vertegenwoordigd zijn. Het biedt de museumbezoekers een gelegenheid om kunstenaars in levenden lijve te ontmoeten. En met hen te spreken de totstandkoming van de creaties die zij voor de expositie beschikbaar stelden. Ook conservatoren Jack van Mildert en Piet Augustijn (voorheen conservator hedendaagse kunst van het museum) geven acte de présence.

Augustijn verzorgt een voordracht over glas in de beeldende kunst van nu. Hij is mede samensteller van de expositie en autoriteit op het gebied van onder meer glas en keramiek. Zijn voordracht begint om 14:00 uur en de toegang is gratis.

Veelzijdig

Het Gorcums Museum laat in de expositie 'Glass 4 Ever' zien hoe glas eruit ziet wanneer het geen ander nut heeft dan als drager van de creativiteit van de maker. Met het werk van dertig overwegend Nederlandse kunstenaars toont het Gorcums Museum tot en met 18 maart hoe veelzijdig het materiaal glas kan zijn: broos of sterk, transparant of ondoorzichtig, vlak of barok. Deelnemende kunstenaars zijn onder meer Simsa Cho, Katrin Maurer, Hans van Bentem, Gabriëlle van de Laak, Josja Caecilia Schepman, Caroline Prisse, Mieke Groot, Klaas Gubbels, Paul Funcken, Ans Bakker, Gert Bullée, Bikkel, Rachel Daeng Ngalle, Albert Hendriks, Wouter Bolangier, Yvon Trossèl, Nataliya Vladichko, Sebastiaan Coppens, Krista Israel, Klaas Gubbels, Marta Klonowska en Marinke van Zandwijk.


q www.gorcumsmuseum.nl