Bezitters gemeentegrond aangeschreven

geldermalsen • Mensen uit het buitengebied van Acquoy en Gellicum die in het verleden gemeentegrond hebben 'ingepikt', krijgen deze week een brief over de mogelijkheden om de betreffende grond te kopen. Later volgt het buitengebied van Beesd en de kern Geldermalsen.

Uit onderzoek van gemeente Geldermalsen blijkt dat veel inwoners of bedrijven gemeentegrond gebruiken zonder dat dit bij de gemeente geregistreerd is. Bijvoorbeeld inwoners die hun tuin uitbreidden met gemeentegrond en daar geen duidelijke afspraak met de gemeente over maakten. Begin 2016 besloot het gemeentebestuur niet-geregistreerd gebruik aan te pakken. Hiervoor startte een pilot, die inmiddels is afgerond. Doel was om duidelijkheid te scheppen in de verschillende situaties. Deze week gaat Geldermalsen brieven sturen aan de bezitters van gemeentegrond. In de brief staat wat er aan gemeentegrond in gebruik is genomen en hoe het gebruik kan worden voortgezet. In veel gevallen zal de gemeente inwoners de mogelijkheid bieden om de grond te kopen. Als verkoop van de grond niet mogelijk is, dan wordt per situatie bekeken of verhuur van de grond mogelijk is. Als het gebruik van de grond volgens de gemeente niet wenselijk is, dan wordt het gebruik beëindigd.

De gemeente schrijft niet iedereen tegelijk aan. Deze week ontvangen de betreffende inwoners uit het buitengebied van Acquoy en de kern Gellicum de brief. Daarna ontvangen de betreffende inwoners van het buitengebied Beesd en de kern Geldermalsen een brief.