Dames WHV verliezen van concurrent

asperen • De dames van WHV hebben zaterdag kostbare punten laten liggen tegen concurrent RVC/Libanon uit Rotterdam. Na een wedstrijd van bijna twee uur eindigde de strijd in een 2-3 verlies voor WHV.

RVC/Libanon stond voor de wedstrijd achtste op de ranglijst, een plaats boven WHV. Omdat er bij een volleybalwedstrijd vijf punten zijn te verdelen en het verschil tussen beide teams maar drie punten was, stond er veel op het spel. RVC/Libanon is een ploeg met ervaring, de meeste speelsters zijn op leeftijd en laten zich niet snel van de wijs brengen. Daarentegen is het geen snelle ploeg en ontbreekt het aan aanvalskracht. WHV kreeg van coach Niels Reder de taak hun eigen spel te spelen. De eerste set lukte dit redelijk. Met geplaatste ballen wist RVC het de Asperense dames knap lastig te maken, maar WHV had het verdedigend en aanvallend beter voor elkaar en won met 25-20. De tweede set had WHV veel moeite met de service van RVC. Qua stand ging het gelijk op, maar aanvallend kon WHV onvoldoende brengen om op voorsprong te komen. Aan het einde van de set kreeg WHV meerdere kansen om de set uit te maken, maar de dames verzuimden toe te slaan. Door een scheidsrechterlijke dwaling sloeg de frustratie bij WHV toe: de set ging met 27-29 naar RVC. In de derde set herpakte de thuisclub zich. Er werd opportunistisch gespeeld en met 25-17 werd de set overtuigend gewonnen. In de vierde set leek het kaarsje opgebrand. Fout na fout werd gemaakt, zowel in de passing als in de aanval. RVC maakte hier gebruik van en won met 13-25. Vanwege de 2-2 stand was een beslissende vijfde set nodig. WHV wist het niveau van de derde set niet meer te halen. Met 9-15 ging de vijfde set - en de winst - naar Libanon.

Zaterdag 17 februari speelt WHV om 17:00 uur in Ouderkerk aan den IJssel.