• Supermarkt Nettorama verhuist naar de Rabobank.
• Supermarkt Nettorama verhuist naar de Rabobank. Foto: aangeleverd

Ontsluiting Nettorama via Meent

leerdam • Parallel aan de ontwikkeling van het Reilinghplein wordt gewerkt aan een nieuwe invulling van het gebouw van de Rabobank.

Het is de bedoeling dat supermarkt Nettorama gebruik gaat maken van de begane grond, daarboven komen zeventien appartementen. Het college van B&W gaat in principe akkoord met deze ontwikkeling, zodat de projectontwikkelaar de plannen verder uit gaat werken. Onderdeel van het plan is de parkeeroplossing voor het winkelend publiek. Het is de bedoeling dat de bezoekers van de supermarkt op de Vrijheidsstraat gaan parkeren, bovendien komen er extra parkeerplaatsen op de Stationsweg. De bevoorrading van de Nettorama, die al heel lang weg wil van haar huidige locatie op de Markt, gebeurt vanaf de Meent. Ook de ontsluiting voor de bewoners van de nieuwe appartementen boven de supermarkt liggen aan deze kant.

"We zijn ons ervan bewust dat dit de verkeersdrukte op de Meent vergroot. Toch is deze oplossing naar onze mening te verkiezen boven de huidige situatie van een supermarkt aan de Markt of – in de nieuwe situatie – de bevoorrading via de Vrijheidsstraat", laat het college weten. Dit laatste zou ten koste gaan van veel van de huidige parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen die nu verloren gaan aan de Meent worden gecompenseerd op het terrein van de Rabobank.

Als alles meezit met de uitwerking van het project én er geen slepende bezwaarprocedures volgen, wordt in het snelste scenario eind van dit jaar of begin volgend jaar begonnen met de verbouwing van het bankgebouw.

André Bijl