HSSC'61 wint vier keer op rij

hei- en boeicop • En weer boekte HSSC'61 een overwinning, nu dolf OSM'75 uit Maarssen het onderspit. "De vierde overwinning op rij", glimlachte HSSC'61-trainer Gerrit Molenaar. "We kenden een heel sterk begin en beloonden onszelf met twee vroege goals van Arwin van Soest en Floris Kool. Daarna verzuimden we de wedstrijd dood te maken door de derde treffer niet te scoren." OSM'75, vorige week nog te sterk voor subtopper Lopik, scoorde wel en toen kwam de thuisploeg toch nog in de problemen. "Dat was hun verdienste, maar onnodig." Molenaar haalde na de 3-1 van Van Soest opgelucht adem. "De afgelopen wedstrijden is de teamfunctionaliteit ontzettend toegenomen. Met de punt naar achteren presteren we uitstekend. Inmiddels staan we in de top 5. Dat smaakt naar meer..."


SVS'65 breekt laat bij VVAC

ottoland • SVS'65 hield de spanning er lang in bij titelkandidaat VVAC. Nadat de ploeg uit Spijk op achterstand kwam, was het verzet echter gebroken. Na de 1-0, die pas halverwege de tweede helft viel, liep VVAC nog uit naar een ruime 4-0 overwinning. Henk Donga kon daar wel mee leven. "De uitslag is een beetje hoog uitgevallen, maar dat is ook het enige minpuntje van vandaag. Tot die 1-0 waren we niet veel minder dan VVAC. We hebben echter zelf ook niet veel kunnen creëren." De enige kans van de wedstrijd voor SVS'65 viel al na een minuut of tien, maar Maikel van Schaften miste.

"Na die 1-0 probeerden we nog wat te forceren, maar er gingen toen al wat koppies hangen. Het is jammer dat we verliezen, maar we moeten verder. Hier winnen zouden bonuspunten zijn geweest", besloot Donga.


Rhelico pakt punt bij Noordeloos

noordeloos • Rhelico bleef op bezoek bij Noordeloos op de been. Dankzij het 2-2 gelijkspel pakte de ploeg uit Rumpt zijn tweede punt van dit seizoen op vreemde bodem.

Trainer Olav van Rijkom was tevreden. "Over de hele wedstrijd gezien is dit terecht", vond Van Rijkom. "Wij hebben na de 2-2 een paar goede kansen gekregen om te winnen, maar Noordeloos had de wedstrijd in de eerste helft ook al op slot kunnen gooien." Tegen de verhouding in bracht Sander Noom Rhelico in de eerste helft op voorsprong. Kort voor en snel na de rust draaide de thuisploeg de stand om: 2-1. Met de na een halfjaar afwezigheid teruggekeerde Olof Schiltmans binnen de lijnen ging Rhelico op zoek naar de gelijkmaker. Jan Bassa tekende voor de 2-2.


ASH te licht voor Unitas

gorinchem • ASH kon op bezoek bij koploper Unitas geen potten breken. Na een halfuur was de eindstand al bereikt: 3-0.

"Daarna hebben we ons naar onze mogelijkheden kunnen verweren", zag trainer Ron Laros. "Maar zij hebben gewoon betere spelers." ASH kreeg na die 3-0 stand nog wel wat mogelijkheden, maar zelfs een strafschop was aan de ploeg uit Hellouw niet besteed. Folkert van der Werf schoot vanaf elf meter op de lat.

"Eigenlijk is dit gewoon een regelmatige uitslag. Het was de verhouding", concludeerde Laros.