Beesd slaat flink gat met onderste plekken

beesd • Dankzij een 2-0 overwinning op BZS pakte Beesd belangrijke punten om weg te blijven uit de onderste regionen. Met een gat van tien punten op nummer twaalf Den Dungen heeft de ploeg van Dick Wammes een aardige marge.

"Maar dat hebben we ook wel nodig. Er komt nu een zware en belangrijke serie aan. Hopelijk geeft deze overwinning ons vertrouwen", zei Wammes. Beesd speelde tegen BZS met name voor rust een matige wedstrijd. "We voetbalden gewoon niet goed. Het was erg slordig. Het was eigenlijk wachten tot BZS op voorsprong zou komen", zag Wammes. Die voorsprong voor de gasten uit Beusichem had er na vijf minuten al kunnen zijn, maar die treffer werd - om onduidelijke redenen - afgekeurd. "Dat was een meevaller voor ons", gaf Wammes toe.

Waar BZS verzuimde om de score te openen, deed Beesd dat vlak voor rust wel. Kevin Spronk scoorde laat in de eerste helft de 1-0. "Dan ga je wel met een lekker gevoel de rust in", zei Wammes. "We hadden de wedstrijd daarna ook meteen op slot kunnen gooien."


Rens Bronk en Stefan van den Bosch verzuimden in de tweede helft echter de trekker over te halen. "Daardoor bleef BZS in de wedstrijd en gingen ze steeds meer risico nemen", zag Dick Wammes.

In die fase hield Beesd-doelman Vincent Rinck zijn ploeg met twee reddingen op de been. Vlak voor tijd besliste Spronk met zijn tweede treffer de wedstrijd: 2-0. "Na rust zaten we er wel wat beter in", vond Wammes. "We kregen steeds meer ruimte en hadden onze kansen eerder moeten verzilveren. Nu bleef het spannend." Wammes was vooral blij met de punten. "Natuurlijk willen we ook goed voetballen, maar over vier weken weet niemand meer hoe we speelden. Deze punten pakken ze ons niet meer af."