Leerdam Sport kiest voor 'eigen' Yoni Sahertian

leerdam • Yoni Sahertian wordt komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Leerdam Sport'55. De club kiest daarmee voor iemand uit de eigen gelederen.

Sahertian volgt komende zomer Gerrie Schaap op. Schaap stopt in Leerdam al na één seizoen. "De visie van Sahertian past precies in waar we als club naartoe willen", zegt voorzitter John Boekelman. "We willen een club zijn waar de eigen jeugd kan doorstromen naar het eerste elftal."

Sahertian was als speler en jeugd-trainer al actief bij Leerdam Sport. Momenteel is hij de assistent van Schaap. Sahertian is blij met zijn aanstelling. "Uiteraard. Ik zit al lange tijd bij de club en ik denk dat dit de juiste beslissing is." Sahertian maakte bij Leerdam Sport de mooie jaren onder Pim van Dam en de neergang daarna mee. "In de afgelopen zes jaar is er veel gebeurd bij de club", vertelt Sahertian. "Onder Pim hebben we heel mooie tijden meegemaakt. Maar sinds hij weg is, is het minder gegaan. Als speler en trainer heb ik veel nagedacht over waar het fout is gegaan. Ik denk dat daar meerdere factoren aan ten grondslag liggen. Daar moeten we als club van leren." Sahertian wil met Leerdam Sport naar de lange termijn kijken. "Het gaat erom dat we een herkenbaar eerste elftal krijgen en dat de jeugd progressie kan boeken. Ze moeten 'getriggerd' worden om zich te verbeteren. Natuurlijk staat plezier wel voorop."

Met de dreigende degradatie is het niet ondenkbaar dat Sahertian komend seizoen trainer is van een vierdeklasser. "Het zou natuurlijk zonde zijn als Leerdam Sport vierdeklasser wordt. Maar we moeten eerlijk zijn, het is heel lastig. Ik ga er als assistent van Gerrie natuurlijk wel alles aan doen om dat te voorkomen. Dat we kunnen degraderen zit natuurlijk wel in mijn hoofd. Dat heeft echter geen invloed op de plannen die ik met de club heb."