Jakobsen sportman van het jaar

heukelum • Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum is vrijdag tijdens het Sportgala in Gorinchem opnieuw uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Vorig jaar viel hem die eer eveneens te beurt. De 21-jarige Jakobsen werd in december op het wielergala in Den Bosch ook al verkozen tot grootste Nederlandse talent van 2017. Hij werd afgelopen jaar voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen bij de beloften. Ook schreef hij een rit in de Tour de Normandie op zijn naam, net als de belofteneditie van Eschborn-Frankfurt, de Profronde van Noord-Holland en etappes in de Tour de l'Avenir en Olympia's Tour. Komend seizoen rijdt Jakobsen in dienst van Quick-Step Floors.


SamenLoop voor Hoop Geldermalsen

geldermalsen • Sport & Fitness Geldermalsen organiseert zondag 25 maart een hardloopevenement om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de SamenLoop voor Hoop Geldermalsen (KWF). Deelnemers kunnen tijdens dit sportieve evenement 6,5 kilometer (twee rondes) of 10 kilometer (drie rondes) lopen. De start vindt plaats om 10:30 uur bij het Dorpshuis in Meteren aan de Achtersteweg 17. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 bij inschrijving voor 5 maart. Inschrijving op de dag zelf kost €12,50. Het startnummer is tevens een lotnummer, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Wie mee wil lopen voor dit goede doel kan zich inschrijven via https://www.fitnessgeldermalsen.nl/sfg-nieuws/ronde-van-meteren/.


Uitslag Bridge Club Lingewaal

asperen • Leden van Bridgeclub Lingewaal speelden woensdag 31 januari de zesde avond van de derde serie. Hieronder volgen de uitslagen van de vijf best scorende paren per lijn. In de A-lijn: 1. Cor de Pender & Piet Segers 62.57%, 2. Anneke van Velsen & Anton van Velsen 58.88%, 3. Edith Verbeek & Dick Verbeek 54.44%, 4. Jan Schneider & Cees de Snoo 52.95%, 5. Mary de Gunst & Rien Boonman 52.43%. B-lijn: 1. Jaap Neijts & Walter Roks 61.67%, 2. Gerda Vermeulen & Frans Grotenbreg 57.29%, 3. Lenie Borsboom & Jan Borsboom 56.94%, 4. Bep Boet & Lilian Tebeest 55.83%, 5. Marjo Eitjes en Atie Denneman 53.75%. C-lijn: 1. Cora Pannekoek & Tiny Pattje 61.81%, 2. Ans Neijts & Anneke van der Valk 59.38%, 3. Gré Kolenberg & Eef van der Kraan 57.99%, 4. Els Bogerd & Joop Verweij 55.56%, 5. Jopie Klijn & Sannie Schneider 54.86%.


Olympia Herwijnen

culemborg • Bij wedstrijden in Culemborg mochten zaterdag drie turnsters van Olympia Herwijnen voor de tweede keer hun oefeningen laten zien. Iris Wigmans - jeugd 1 D 1 - turnde een stabiele wedstrijd. Ze liet op balk een mooie oefening zien. Helaas liet ze op vloer wat puntjes liggen, maar ze herstelde zich goed. Haar sprongen waren fraai. Bij brug was het even 'billen knijpen', maar ook deze oefening wist ze tot een goed einde te brengen. Li Na van Weelde - senior div. 4 - begon sterk op sprong. Brug verliep niet helemaal vlekkeloos. Op balk had ze hier en daar een wiebel, maar ze bleef wel staan. Op vloer liet ze weer een mooie oefening zien. Marianne de Bruin - senior div. 4 - begon goed op sprong. Op brug liet ze een stabiele oefening zien. Helaas was de balk niet haar grootste vriend: deze verliet ze te vroeg. Ze eindigde met een mooie vloeroefening.