• WNC-back Kevin van de Velde in duel tegen Bennekom.
• WNC-back Kevin van de Velde in duel tegen Bennekom. Foto: Jeroen de Bruin

WNC van slag met nieuwe nederlaag tegen Bennekom: 1-4

waardenburg • WNC is van slag. In Waardenburg werd tegen Bennekom weer verloren. De thuisclub kwam al snel achter en kreeg opnieuw veel te gemakkelijk doelpunten tegen.

Ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop werd met 4-1 verloren. Dat was al de zesde nederlaag in de laatste zeven competitieduels. Om het tij te keren, had WNC-trainer Cor Prein de defensie gewijzigd. Dat baatte weinig, want WNC bleef defensief kwetsbaar. Na afloop was trainer Prein duidelijk: "We komen steeds te snel achter en geven de goals ook te simpel weg. Tegen zoveel fouten is niet te voetballen. Dan verdwijnt het geloof in eigen kunnen, helpt aardig veldspel ook niet meer en is het klaar."

Al vroeg kwam WNC op achterstand. Bennekom-aanvoerder Just Berends schoot uit een vrije trap in twee pogingen de bal voorbij keeper Jesse Kok: 0-1. Na een half uur had WNC pech, want Vincent Verheul kopte de bal onhoudbaar tegen de paal. Dus bleef de gelijkmaker uit, sterker nog: even later kwam WNC zelfs met 0-2 achter. Bij een voorzet tikte Denny van Loen de bal binnen. Uit een mooie aanval kreeg WNC vlak voor rust toch weer hoop. Michael Soepnel lanceerde Joël Sanaky en uit diens voorzet werkte Willem-Paul van der Heijden af: 1-2.

De koude douche voor WNC kwam snel na rust. Weer dekte WNC niet scherp genoeg en Tim van den Ham profiteerde: 1-3. Een slechte uittrap van keeper Kok en balverlies van Demian Ririmasse vormden de inleiding tot 1-4. Sander Dominicus scoorde nog niet, maar Marco Corba in de herkansing simpel wel.