Vogelexcursie naar Zeeland

tiel • IVN West-Betuwe organiseert zaterdag 17 februari een vogelexcursie naar Zeeland. Met de bus vanuit Tiel bezoeken deelnemers diverse interessante vogelgebieden, op zoek naar meerdere soorten wintergasten zoals rotganzen, brandganzen, zaagbekken, kleine en grote zilverreigers en kuifaalscholvers. De bus vertrekt om 08:00 uur vanaf het parkeerterrein van zwembad Groenendaal in Tiel. 's Avonds rond 20:00 uur zijn de vogelaars weer terug. Tegen het donker wordt op de Grevelingendam samen wat gegeten. Deelname kost maximaal 30 euro per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers. Eten en drinken is wel op eigen kosten. Aanmelden kan tot vrijdag 9 februari bij Boukje van Leijen van de vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe via 0344-602562.

q www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe


Rondje om de inundatieplassen

heukelum • De volgende wandeling voor senioren gaat woensdag 14 februari van start vanaf de parkeerplaats naar dorpshuis De Krakeling in Heukelum. Dit is om 10:00 uur. De route voert deze keer om de inundatieplassen bij de Nieuwe Zuiderlingedijk heen naar Asperen en via de Oude Zuiderlingedijk weer terug. Het is een wandeling van ongeveer 9 kilometer. Om 11:15 uur is er een koffiepauze bij De Schildkamp in Asperen. Deelnemers zijn waarschijnlijk rond 13:00 uur weer terug in Heukelum. Deelname is gratis, consumpties zijn wel voor eigen rekening. Meer informatie is te verkrijgen bij Ineke Blom via 06-43915192.


GO zoekt vrijwilligers

leerdam • Stadspodium GO zoekt naarstig naar vrijwilligers, er zijn mensen nodig voor onder meer de kassadienst, communicatie en PR, administratie en sponsoring. Aanmelden kan via info@go-leerdam.nl of bij Henk van 't Pad via 06-27297719 of tijdens een van de evenementen van stadspodium GO.

q www.go-leerdam.nl