Viaanse Lekpoort op een postzegel

vianen • Bij Bruna Vianen vond maandag de officiële uitreiking plaats van het postzegelvel 'Mooi Nederland', editie Vianen. Burgemeester Wim Groeneweg nam dit vel, met daarop vijf zegels van de Lekpoort, met veel genoegen in ontvangst. Het is de eerste keer dat een Viaans item voor een postzegel is gebruikt.

Via de serie 'Mooi Nederland' besteedt PostNL sinds 2005 aandacht aan lokale historie, culturele rijkdom en landschappelijke schoonheid. Het is een van de langstlopende series die ooit is uitgebracht. In de achterliggende jaren verschenen postzegels over onder andere streekdrachten, historische buitenplaatsen, vissersdorpen alsmede beek- en rivierdalen. De stadspoorten van oude steden waren een dankbaar onderwerp voor de voortgang van deze serie. Gelijktijdig met de Lekpoort zijn soortgelijke postzegelvellen ten doop gehouden in Bergen op Zoom (Gevangenpoort) en Hattem (Dijkpoort). Begin juni wordt de serie uitgebreid met drie nieuwe postzegelvellen. Twee over de stadspoorten van Culemborg en Zierikzee, en een verzamelvel met daarop alle vijf de stadspoorten.

Namens PostNL werd het eerste zegelvel aan burgemeester Groeneveld overhandigd door regiomanager Luc Meursen en overkoepelend manager Gert van den Top. De oplage bestaat uit 46.000 velletjes die hun weg naar de omstreeks 800.000 filatelisten en themaverzamelaars in ons land ongetwijfeld zullen vinden.

Het bijzondere postzegelvel, dat 4,15 euro kost, is uitsluitend verkrijgbaar via de onderstaande website én in de gemeente Vianen. Verkooppunten zijn: Bruna, Formido, Ingrid Janssens Gemakswinkel en Winkel & Zo (in Everdingen).


q www.postnl.nl/collectclub