Servia onderuit tegen koploper Cito

vianen • De volleybalheren van Servia uit Vianen verloren vrijdagavond de uitwedstrijd tegen koploper Cito. Ondanks veel bravour en energie eindigde de wedstrijd in het voordeel van de mannen uit Zeist/Den Dolder: 3-1.

Al voor de wedstrijd was er door de Viaanse mannen uitgebreid gesproken over het aanvalsplan van de avond. Servia besloot er vol op te klappen in de eerste set en dat leek te werken.

Servicedruk

Het team had een hoge servicedruk en ook in de passing hadden de gasten het prima op orde. Met veel babbeltjes/psychologische spelletjes onder het net door beloofde het een 'gezellige' avond te worden. Aan het eind van de set stonden de twee teams nog altijd op gelijke hoogte en leek Servia er opnieuw in te slagen om Cito eronder te krijgen. Uiteindelijk trok Cito toch nog de set naar zich toe.

De tweede set startte Servia opnieuw met veel energie en overtuiging, maar miste wat scherpte in de services. Cito nam dan ook een kleine voorsprong en hield die de hele set vast: 25-21. In de derde set was Servia aan het 'overcompenseren'. Ter voorkoming van een fout van de ander werden veel ballen onnodig moeilijk gespeeld/overgenomen. De passing was in deze set ook niet scherp genoeg om voldoende te kunnen variëren, waardoor Cito onbedreigd naar de setwinst ging: 25-14. De vierde set liet Servia zien dat het over veerkracht beschikt. De passing was weer helemaal onder controle en ook blokkerend was Servia meer aanwezig. Cito had moeite met het 'alles of niets'-spel van de Viaanse heren. De set ging lange tijd gelijk op, maar Servia vond tegen het einde van de partij een extra versnelling en sleepte zo toch de set uit het vuur: 22-25. Daarmee was tegelijk de 3-1 overwinning binnen voor de thuisclub.

Servia speelt komende zaterdag thuis tegen Leython 1, aanvang 16:30 uur in sporthal Heldingen.