• WHV Dames 1 (hier op archieffoto) maakte het de koploper lastig.
• WHV Dames 1 (hier op archieffoto) maakte het de koploper lastig. Foto: Jeroen de Bruin

Twee keer verlies voor dames WHV

asperen • Dit weekend speelde het eerste damesteam van WHV twee uitwedstrijden die beide werden verloren door de Asperense ploeg.

Vrijdagavond reisden de dames af naar Zierikzee om het op te nemen tegen de nummer 7, Forza Schouwen Duivenland. Een dag later speelde het team in Bergschenhoek tegen koploper Volley2B. WHV speelde vrijdag matig. Pas aan het einde van de tweede set was er een hardwerkend WHV te zien dat toen ook op voorsprong kwam. Met een minimaal verschil werd de tweede set gewonnen door WHV, maar daar bleef het deze wedstrijd bij. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Forza Schouwen Duivenland.

Waar vrijdag nog enkele speelsters verhinderd waren, speelde WHV zaterdag met een nagenoeg compleet team tegen Volley2B. Tessa Cluistra speelde voor het eerst de hele wedstrijd als libero en toonde dat ze uitstekend haar mannetje staat in de pass en de verdediging. Dankzij veel servicedruk nam WHV in de eerste set brutaal de leiding. Volley2B had hier niet op gerekend en moest zich herpakken om een antwoord te vinden op het gevarieerde spel van WHV. Aanvallend was Volley2B duidelijk de betere en de snelheid van de set-ups waren niet altijd goed bij te benen door de blokkeerders van WHV. Met een verschil van twee punten ging de set naar Volley2B. In de tweede set nam WHV opnieuw de leiding en dit keer wist de ploeg stand te houden. Er werd opportunistisch gespeeld en hard gewerkt, terwijl Volley2B gefrustreerd raakte en hierdoor fouten ging maken. De servicedruk die WHV op de passers van Volley2B legde, maakte het verschil en met 21-25 ging de set naar WHV. De derde set wist WHV het goede spel vol te houden. Tijdens een serviceserie van Jennita Bovenschen nam de coach van Volley2B tot twee keer toe een time-out. En hoewel het aanvalsgeweld van Volley2B beduidend groter was dan dat van WHV, maakte de koploper ook meer fouten. Uiteindelijk werd ook de derde set gewonnen door WHV: 19-25. Met een 1-2 voorsprong begon het bij de dames door te dringen dat winst binnen handbereik lag. Dit zorgde onbewust voor spanning. Hier maakte Volley2B direct gebruik van: het team trok de vierde en vijfde set en daarmee ook de wedstrijd naar zich toe. Zaterdag speelt WHV om 17:00 uur thuis tegen directe concurrent RVC/Libanon.