LingeFilm draait zondag 4 februari de film 'Paddington 2'.
LingeFilm draait zondag 4 februari de film 'Paddington 2'. Foto: PR LingeFilm

donderdag 1 februari

Boeken inleveren
10:00-12:00 & 19:00-21:00, Leerdam, oude Emmahuis. Boekenmarkt Leerdam houdt weer een inzameling. Boeken inleveren kan tussen 10:00 en 12:00 en tussen 19:00 en 21:00 uur. Een andere afspraak maken is ook mogelijk, dit kan via 06-22588927 of boekenmarktleerdam@gmail.com.

Spullen inleveren kerkmarkt
19:30, Waardenburg, De Oude School. In het kerkelijk centrum vindt weer een inzameling plaats van spullen voor de kerkmarkt. Inleveren kan tussen 19:30 en 20:30 uur. Ook oud ijzer is welkom. De opbrengst van de kerkmarkt en het oud ijzer is bestemd voor de kerkgebouwen van de hervormde gemeente van Waardenburg en Neerijnen.

Bridget Jones's Baby
20:00, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. In de bieb is de film 'Bridget Jones's Baby' te zien. 'En ze leefden nog lang en gelukkig' blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones. Na haar break-up met Mark Darcy is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan. Maar dan ontmoet ze de onweerstaanbare Jack en haar liefdesleven staat weer op d'r kop. Hij heeft alles wat de Britse Mr. Darcy mist. Tot haar grote schok blijkt Bridget ook nog eens in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is… De avond begint om 20:00 uur, tickets kosten 5 euro voor leden, niet-leden betalen 7,50 euro entree. Reserveren kan via de website. Er is ook een filmavond op donderdag 1 maart, dan wordt de dramafilm 'Lion' getoond. www.debibliotheekaanzet.nl

vrijdag 2 februari

Open eettafel Tuil
11:00, Tuil, Dorpshuis Tuil. Alle 55plussers uit gemeente Neerijnen zijn welkom om aan te schuiven bij de open eettafel in Dorpshuis Tuil. De ontvangst is vanaf 11:00 uur. Op het menu deze keer: groentesoep, hutspot met een saucijs en als toetje dubbelvla. Deelname kost 11 euro. Opgeven kan tot en met maandag 29 januari bij R. van Willigen via 0418-591957 of Riki Wijtmans via 0418-592233. Opgave is bindend, afzeggen kan tot twee dagen voor aanvang.

Hollands Glorie
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Multimediavoorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse meesters. Entree: 12,50 euro, reserveren is noodzakelijk.
www.stroomhuisneerijnen.nl

zaterdag 3 februari

Kaartmarathon
09:30, Leerdam, wijkpaviljoen Patrimonium. Buurtvereniging Groen van Prinstererstraat Leerdam organiseert zaterdag 3 februari een kaartmarathon in wijkpaviljoen Patrimonium. Het inschrijfgeld is 12,50 euro, dit is inclusief één kom soep, twee broodjes en één koffie. Er zijn verschillende geldprijzen te winnen, ook de verloting ontbreekt niet. Inschrijven kan tot en met donderdag 1 februari bij Gerard Spaan via 0345-614042. Ook niet-leden zijn welkom. Aanvang is 10:00 uur, de zaal gaat open om 09:30 uur.

Voorleesvoorstelling
13:00-14:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. Wapperkids geeft een voorleesvoorstelling in Geldermalsen in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Het prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Draaiavond
19:00, Asperen, dorpshuis EMM. Muziekvereniging Ad Astra houdt haar jaarlijkse draaiavond in dorpshuis EMM in Asperen. De eerste ronde - vanaf 19:00 uur - staat in het teken van prijzen voor de kinderen, daarna komen prijzen zoals taarten, fruit, vleesschotels en levensmiddelenpakketten aan bod. Ondertussen kunnen de aanwezigen bijkletsen onder het genot van een kop koffie, thee of iets fris. Opbrengst gaat natuurlijk naar Ad Astra. www.adastra-asperen.nl

Bingo
19:00, Hellouw, Paalgraaf. IJsvereniging DES houdt een bingoavond in het clubgebouw, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De bingo begint om 20:00 uur. Hoofdprijs is 100 euro.

Naked
19:30, Leerdam, Kunstplaats Leerdam. Carla Regina voert de muziektheatervoorstelling 'Naked' op in Leerdam. De voorstelling begint met een operaklassieker, net als een opera met een operazangeres. Langzaam maakt de operazangeres plaats voor de vrouw Carla Regina, die zingt, en gek is op verhalen. Het gaat om een tryoutvoorstelling. Regina zingt, vertelt en speelt piano. Ze wordt bijgestaan door Manuel Garcia Sanchez (piano en arrangementen). De avond begint om 19:30 uur, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via 06-25048565 of tomvancampenhout@xs4all.nl. Toegangsprijs is 5 euro.

Jaarconcert
19:30, Heukelum, dorpshuis De Krakeling. Fanfarekorps Door Eensgezindheid uit Heukelum houdt haar jaarconcert. Zowel de slagwerkgroep als de fanfare van Door Eensgezindheid spelen bekende Disney-liedjes. Zo spelen de slagwerkers onder leiding van Tim Duijf onder meer 'The wonderful world of Disney', oftewel 'Wonderful days'. De fanfare speelt onder leiding van Olaf Schipper stukken uit bekende films als 'Jungle Book', 'Pirates of the Carribean' en nog veel meer. De avond zal spetterend geopend worden door zowel de slagwerkgroep als de fanfare. De deuren van De Krakeling gaan deze avond om 19:30 uur open, het concert begint om 20:00 uur. De entree is 5 euro, vrienden van de fanfare hebben gratis toegang.

Concert
19:30, Haaften, Burcht van Haeften. Harmonie Nieuw Leven geeft een concert in Haaften, met medewerking van harmonie Euphonia uit Ophemert. Beide groepen nemen een deel van de avond voor hun rekening, maar treden ook samen op. Het leerlingenorkest van Nieuw Leven bijt het spits af. Het leerlingenorkest is een jaar geleden heropgericht. Lange tijd was blaasmuziek minder populair bij de jeugd, maar op dit moment is het weer volop in bloei. Over enkele maanden zijn nog eens acht leerlingen zover dat ze in het leerlingenorkest kunnen gaan spelen. In het leerlingenorkest spelen niet alleen kinderen, ook volwassenen weten de weg naar de muziekles te vinden. Vervolgens is het harmonieorkest van Nieuw Leven aan de beurt. Na de pauze staat harmonie Euphonia op het podium. Tijdens het concert zal Nieuw Leven haar nieuwe logo onthullen. De deuren gaan om 19:00 uur open, het concert begint om 19:30 uur.

Toneeluitvoering
20:15, Achterdijk. In gebouw De Dijk in buurtschap Achterdijk, bij Nieuwland, brengt theatergroep Het Masker het toneelstuk 'Happy Hollow'. De toegangsprijs is 10 euro en 7,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. In het rusthuis Happy Hollow heerst een strakke discipline. Die wordt bepaald en gecontroleerd door de directrice. Zij wil niet dat er gedanst wordt, kaarten is verboden en pizza's mogen niet worden besteld. Clara, een pittige dame van ruim tachtig jaar, legt zich hier niet bij neer en organiseert allerlei activiteiten die niet getolereerd worden. Info en reserveren via onderstaande website.
www.theatergroephetmasker.nl.

LingeFilm: 'Borg/McEnroe'
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. De film 'Borg/McEnroe' draait om toptennis. Borg won Wimbledon vijf keer achter elkaar vanaf de baseline. McEnroe was zeer succesvol met zijn meer aanvallende stijl. De film biedt veel psychologische achtergrond en diepgang over beide atleten waardoor beiden completer voor het voetlicht komen.

Editie Leerdam
21:00, Leerdam, stadspodium GO. Bij talkshow Editie Leerdam zijn onder meer Team 2015, Jongerenraad Leerdam en de stichting Blues '89 te gast. Team 2015 maakt ter plekke drie nominaties voor de titel 'Millenniumproject 2017' bekend. Stichting Blues '89 vertelt over de reünie van Blues Leerdam in Het Dak binnenkort. En Jongerenraad Leerdam komt vertellen over welke invloed ze wil uitoefenen in de lokale politiek. De muziek wordt verzorgd door het Gorcumse duo Van Hemel en Hel. De talkshow vindt vanaf 21:00 uur plaats in het theater van stadspodium GO. De foyer is vanaf 20:30 uur open en de entree is gratis.

zondag 4 februari

LingeFilm: 'Paddington 2'
11:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. LingeFilm toont de familiefilm 'Paddington 2. Er is om 11:00 uur een autismevriendelijke voorstelling, de reguliere vertoning is om 15:00 uur.

maandag 5 februari

Buurtontmoetingsplek (Bop)
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. De Buurtontmoetingsplek (Bop) in Asperen is weer open. Deze keer vertellen twee Bop-gasten over het land Syrië. Verder is iedereen welkom voor een kop koffie, een praatje of een spelletje.

Digi-Taalhuis
13:00-14:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. Gratis inloopspreekuur voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. Het Digi-Taalhuis wordt bemand door een professionele docent, mensen kunnen er ook terecht om te oefenen.

woensdag 7 februari

Inloopmiddag
14:00-15:30, Leerdam. Noorderberg. Inloopmiddag van Seniorweb Leerdam voor 40plussers die vragen hebben over het gebruik van de computer, tablet of mobiele telefoon.

Voorleespret in de bieb
14:30-15:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. Voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Geldermalsen. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is vrij om te komen luisteren en aan te schuiven.

Jaarvergadering en bingo
19:30, Herwijnen, dorpshuis De Poort. De Vrouwen van Nu, afdeling Herwijnen, organiseert de jaarvergadering en aansluitend een bingoavond. Inloop vanaf 19:30 uur.