•  Eerste heer Jeffrey van Luijn (hier op archieffoto) verloor zijn singleduel.
• Eerste heer Jeffrey van Luijn (hier op archieffoto) verloor zijn singleduel. Foto: Aangeleverd

BC Leerdam eindigt keurig als derde

utrecht • In de laatste wedstrijd van het seizoen wist BC Leerdam in Utrecht te winnen van Helios. De 5-3 winst van afgelopen vrijdag was voldoende om Helios onder BCL te laten op de ranglijst. De Leerdammers eindigen het seizoen zodoende op een keurige derde plaats.

Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong deden in hun dubbel wat ze moesten doen: de shuttle geplaatst over het net slaan en het spel simpel houden. Op deze manier maakte het duo van Helios de fouten. De Leerdammers wonnen in twee sets. Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem stonden in de eerste set vooral tegen zichzelf te spelen, waardoor de set nipt verloren ging. In de tweede set pasten de dames hun tactiek aan: weinig smashen, veel diepe slagen achterin en korte drops voorin het veld. Met de uitslag 10-21 leek dit goed te gaan. Toch maakten ze het in de laatste set nog behoorlijk spannend: ze wonnen met maar twee punten verschil.

Voor Jeffrey van Luijn was het niet zijn single-avond, zijn slagen mislukten vaak. De tegenstander sloeg mooi geplaatste shuttles en maakte weinig fouten. Hier was Jeffrey niet tegenop gewassen, hij verloor ruim in twee sets. Meltem van 't Pad versloeg haar opponent in twee sets, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De dame van Utrecht sloeg veel shuttles onverwacht nog terug. Hierdoor kwam Meltem soms in de problemen en was het aanpoten om de rally te winnen. Dit lukte uiteindelijk met in de tweede set nog een verlenging: 22-24. Het spel van Jan-Peter Sprong wisselde in zijn singlepartij. Zijn goede loopwerk redde hem heel wat keren van rallyverlies. Door de mooie schijnslagen van de Utrechtse heer moest Jan-Peter nét iets harder werken voor zijn punten. Na drie sets werd de wedstrijd in het voordeel van Helios beslist. Ans van Hoogdalem speelde tegen een invalster, hierdoor waren de rally's kort en was het eenvoudig om de winst naar zich toe te trekken. Na twee sets, waarin ze haar tegenstander steeds goed liet lopen, was de winst binnen voor Leerdam. De mixdubbel van Jan-Peter Sprong en Ans van Hoogdalem werd een makkelijke prooi voor de gasten. Zolang het Leerdamse koppel de shuttles aanvallend bleef terugslaan, hadden de tegenstanders weinig in te brengen. Met harde smashes van Jan-Peter en strakke netdrops van Ans wonnen zij eenvoudig. Hoewel de Leerdammers al verzekerd waren van de derde plaats op de ranglijst streden Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad hard voor een 100% winst in hun mix. Slordige foutjes van de Leerdammers werden afgestraft met geplaatste smashes. Er waren drie sets nodig om een winnaar aan te wijzen, in de verlenging gingen de gasten onderuit met 22-20. BC Leerdam is trots op het eindresultaat: derde in een seizoen waarin regelmatig met invallers werd gespeeld. Volgend seizoen komt BC Leerdam wéér uit in de landelijke 4e divisie. De komende maanden staan in het teken van toernooien.