WHV onderuit tegen City Bril Krimpen

Krimpen a/d IJssel • De heren van WHV waren zaterdag op bezoek bij City Bril Krimpen. De gasten kwamen niet in hun spel en verloren met 3-1.

Alleen in de derde set gooide de ploeg de schroom van zich af. De overige sets liet WHV zich te veel afleiden door de provocaties van de tegenstander. Een mooie les voor de jonge ploeg die zich ook hiertegen moet leren wapenen. Ondanks de nederlaag blijft WHV eerste op de ranglijst, ook al omdat nummer twee, Hou Stand, niet in actie kwam. WHV startte matig. De ploeg was afgeleid door de opmerkingen van de tegenstander en speelde erg slordig. Zowel passend als serverend ging er te veel mis, zodat de Asperense heren nauwelijks tot scoren kwamen. Helaas leek het slechte spel WHV ook verdedigend aan te tasten. In plaats van voor elke bal te gaan, stonden de spelers vaak verlamd naar elkaar te kijken. Zowel de eerste als de tweede set gingen dan ook redelijk kansloos verloren. Pas in de derde set wist WHV zich wat onder de druk uit te spelen. De passing lag beter, zodat het midden veel meer in het spel betrokken kon worden. Bovendien had Krimpen weinig vat op de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche die regelmatig tot scoren kwam. Daarnaast wisten Stefan Arp en René Roth de aanvalsdrift van de thuisclub een paar keer prima af te stoppen met een sterke blokkering. Na de 2-1 hoopte WHV door het winnen van de vierde set nog een vijfsetter af te dwingen. Helaas was de ploeg in set vier weer terug bij af. Hoewel er in deze set wel hard werd gewerkt in de verdediging, met enkele mooie reddingen van libero Joost de Jong, was het simpelweg te onzuiver om het de tegenstander moeilijk te maken. En dus moest WHV genoegen nemen met slechts één punt. Komende zaterdag speelt de ploeg in eigen huis tegen oude bekende VC Wik Groot-Ammers.