Afbeelding
Foto: Richard van Driel

vrijdag 26 januari • De blaaskapel van Kunstliefde en Vriendschap heeft in december een doorstart gemaakt. De kapel heeft zichzelf omgedoopt tot De Glasbloazers 2.0. Na een paar repetities was er eindelijk de eerste try-out. Bij De Vogelvriend verzorgde de muzikanten een kort optreden.

In december 2017 is er nieuw leven geblazen in de blaaskapel van Koninklijke Stedelijke muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap. Na een aantal keer repeteren was het afgelopen vrijdag eindelijk zover. De Try Out van de Glasbloazers 2.0 zoals de blaaskapel vanaf nu heet. In gebouw "de vogelvriend" mochten zij in de pauze van de bingo een muzikaal intermezzo verzorgen. De beoogde sfeer stond direct als een huis. De cijfers van de (in het geheel niet onafhankelijke) jury waren fantastisch. De Glasbloazers 2.0 bestaat uit een enthousiaste groep muzikanten van de muziekvereniging. Zij spelen muziek vanaf overwegend maar niet uitsluitend Nederlandse bodem.
Na deze Try Out staat het volgende optreden al weer in de agenda. Tijdens het "Plus Promotie Concert" op 10 februari in cultureel centrum 't Dak mogen zij het podium ook muzikaal onveilig maken. Er gaan tevens al geluid op om op te treden tijdens de avondvierdaagse en op Koningsdag. Deze zomer kunt u de glasbloazers ook tegen komen in de binnenstad van Leerdam. Voor meer informatie kunt u terecht op [ http://www.klv-leerdam.nl ]www.klv-leerdam.nl.