• Student op de leerafdeling van Huis ter Leede.
• Student op de leerafdeling van Huis ter Leede. Foto: Sjaak Verboom

Leerafdeling Huis ter Leede breidt uit

leerdam • De leerafdeling van woonzorgorganisatie Huis ter Leede wordt verder uitgebreid. De aftrap vindt donderdag 1 februari plaats.

Sinds september werken mbo- en hbo-studenten 'Verzorgende' en 'Verpleegkundige' zelfstandig op een deel van een afdeling waar psychogeriatrische verpleeghuiszorg geboden wordt. De leerafdeling is gestart met elf studenten in huiskamer De Pier op de eerste etage van Huis ter Leede. De andere huiskamer Kade wordt donderdag 1 februari op dezelfde etage bij de leerafdeling getrokken. Op elke huiskamer wonen acht bewoners. De voltijds studenten draaien volwaardige diensten, ook in het weekend en de schoolvakanties. Voor minstens twintig weken en maximaal een schooljaar. Wekelijks komt er een docent van één van de scholen naar Huis ter Leede voor gesprekken, begeleiding, thema- en klinische lessen. Er zijn altijd gediplomeerde werkbegeleiders aanwezig 'met de handen op de rug', die eindverantwoordelijk blijven.

De stagiaires voor 'Verzorgende IG niveau 3' en 'Verpleegkundige niveau 4' komen van de regionale opleidingscentra (ROC Hoornbeeck, Da Vinci en Midden-Nederland). De stagiaires voor 'Verpleegkundige niveau 6' zijn studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. Alle studenten nemen vooraf deel aan een introductiebijeenkomst en rondleiding. Bewoners, familie, mantelzorgers en medewerkers moesten even wennen, maar zijn nu enthousiast. Op dit moment zijn er genoeg deelnemende scholen en studenten. Maar geïnteresseerden kunnnen wel contact opnemen met praktijkopleider Anja van der Voet via 0345-614246 of praktijkopleider@huisterleede.nl.