• Eén van de nieuwe werken van Hans van Vrouwerf.
• Eén van de nieuwe werken van Hans van Vrouwerf. Foto: Hans van Vrouwerf

Vervolg op expositie 'Urban relics'

leerdam/asperen • Fotograaf Hans van Vrouwerf uit Leerdam exposeert weer in De Schildkamp in Asperen, deze keer met de tentoonstelling 'Urban relics – The sequel'.

Hij belooft: "Er zit één foto bij die behoorlijk discussie kan opleveren, hij is behoorlijk heftig en confronterend. Terwijl de werkelijkheid heel anders is." Maar meer wil Van Vrouwerf er niet over zeggen. "Welke het is moeten mensen zelf maar gaan zien."

Zoals de titel al aangeeft is deze expositie een vervolg op de eerdere tentoonstelling 'Urban relics' met foto's van verlaten en onttakelde panden. In de nieuwe tentoonstelling zijn nog niet eerder getoonde foto's te bewonderen, sowieso zijn er meer afdrukken te zien dan de vorige keer. Ook de serie van de mallenruimte bij Royal Leerdam Crystal die Van Vrouwerf ter ere van 250 jaar glashistorie maakte, is nogmaals te zien.

Vergeten

Het merendeel van de overige foto's zijn van gebouwen uit West-Europa. Maar er hangt ook gewoon een foto bij uit Leerdam. Van de watertoren zelfs, maar dan wel gemaakt in de kelders van het Leerdamse gebouw. Van Vrouwerf licht toe: "Wederom staat lichtval, sfeer en compositie centraal in mijn werk. Maar ook de maatschappelijke noot mag niet ontbreken. Want wat is de mens toch materialistisch. Voor je het weet, zijn ze alweer vergeten wat ze gisteren hadden."

De tentoonstelling 'Urban relics – The sequel' is te zien tot en met vrijdag 2 maart. De Schildkamp in Asperen is dagelijks geopend.

q www.hansvanvrouwerf.nl