Serie avonden over autisme

geldermalsen • Het Kernteam van gemeente Geldermalsen organiseert in 2018 weer een serie informatieavond rondom het thema autisme. Bij iedere avond staat er een ander onderwerp centraal. De invloed van autisme op het gezin komt donderdag 1 februari aan bod, op donderdag 1 maart gaat het over de nut en noodzaak van een diagnose, op donderdag 5 april is er een ervaringsdeskundige te gast, ouders kunnen op donderdag 3 mei profiteren van tips en trucs bij het opvoeden een kind met autisme en op donderdag 7 juni gaat het over vrijetijdsbesteding. Het onderwerp is steeds een kapstok voor de deelnemers om met elkaar in gesprek te gaan. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en kennis. De avonden zijn bedoeld voor iedereen die te maken heeft met autisme in zijn omgeving. Er hoeft geen diagnose te zijn. Alle avonden vinden plaats in de mfc De Pluk in Geldermalsen en zijn van 19:30 tot 21:30 uur. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar kan wel via kernteam@geldermalsen.nl. De organisatie hoort dan graag hoeveel personen er komen. Deelname is gratis.


Open dagen bij Julianaschool

leerdam • De deuren van de Julianaschool staan vrijdag 2 februari en maandag 5 februari weer open voor belangstellenden. De school organiseert regelmatig open dagen onder de noemer 'Julianaschool in bedrijf'. Iedereen is tussen 10:15 en 11:45 uur welkom bij deze vrije inloop. In de hal staat een kopje koffie of thee voor alle bezoekers klaar.


Twitterdienst in Schoonrewoerd

schoonrewoerd • In de gereformeerde kerk in Schoonrewoerd is zondag 4 februari om 18:30 uur een twitterdienst, thema is 'Ho! Stop!'. De avond gaat over het vinden van rust, aanwezigen gaan daar samen over nadenken én erover twitteren. De avond is bedoeld voor jong en oud. Er is geen twitteraccount nodig om mee te doen. Wel is het handig om een telefoon of tablet met internet mee te nemen. Er kan tijdens deze dienst gebruik gemaakt worden van de WiFi van de kerk. Voor diegene zonder telefoon of tablet zal er een extra tablet aanwezig zijn, iedereen kan dus meedoen.


Schoonrewoerdse Poort toegelicht

leerdam • Historische Vereniging Leerdam organiseert woensdag 14 februari een lezing over de Schoonrewoerdse Poort. In 2016 werd er archeologisch onderzoek gedaan naar de overblijfselen van deze poort. De lezing gaat in op het resultaat van dit onderzoek. De avond is opgedeeld in twee delen: enerzijds krijgen aanwezigen een overzicht van de historie van de poort (met historische kaarten en prenten) en anderzijds komt het archeologisch onderzoek zelf aan bod. Ook wordt een digitale reconstructie van de poort getoond. Deze lezing wordt verzorgd door Nico van der Feest en Dion Hagens, beiden mannen waren nauw betrokken bij het onderzoek en werkzaam bij Aeres Milieu. Nico van der Feest is senior archeoloog en grondlegger van de archeologische afdeling van Aeres Milieu. Dion Hagens is historicus en voert de bureau- en archiefstudies uit voor de onderzoeken. De avond vind plaats in Maranatha, aanvang is 20:00 uur. Ook niet-leden zijn deze avond welkom.