Vuren stunt uit tegen De Alblas

oud-alblas • Vuren zorgde voor een verrassing door bij titelkandidaat De Alblas met drie punten van het veld te stappen. Trainer Ron Vlot was dik tevreden. "We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld en dit is gewoon een goed resultaat. Met een slecht veld en de harde wind waren de omstandigheden in ons voordeel. Iedere ploeg speelt wel eens een slechte wedstrijd en misschien was die van hun vandaag, maar wij hebben verdiend gewonnen." Vuren nam via Kaj Brijder de leiding, waarna de thuisploeg de ruststand op 1-1 bracht. De tweede helft was voor de broertjes Van der Vliet. Bas van der Vliet bracht Vuren aan de leiding. Luuk van der Vliet besliste met de 1-3 de wedstrijd. "Vooraf denk je: 'een punt is goed en we kunnen hier best verliezen'. Maar ik kon vandaag niet zien dat zij voor de titel gaan", aldus Vlot.


Haaften verzuimt te winnen bij BLC

's-hertogenbosch • Haaften speelde een prima wedstrijd op bezoek bij BLC, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Diep in blessuretijd scoorde BLC de 2-2. "We hadden de wedstrijd toen al lang en breed moeten beslissen", zei Adrie van Steijn, die zijn contract bij Haaften in de winterstop met een jaar verlengde. "We deden vandaag alles goed, behalve het afronden."

De thuisploeg kwam vanaf elf meter aan de leiding, waarna Haaften via Tomek Kilian en Danny Verwolf de score omdraaide: 1-2. Tussendoor verzuimden de gasten de wedstrijd al voor rust te beslissen. Na rust was het spel van Haaften een heel stuk minder, maar kreeg de ploeg alsnog voldoende kansen. Dat die er niet in gingen, kwam Haaften uiteindelijk duur te staan. BLC pakte in de absolute slotfase alsnog een punt: 2-2.


Herovina verliest bij SSC'55

sprang-capelle • Herovina verloor op bezoek bij SSC'55 met 1-0. In een echt degradatieduel was een strafschop in de eerste helft voor de thuisploeg voldoende voor de volle winst. "Deze wedstrijd verdiende geen winnaar", vond Gertjan Potters. "Het was gewoon slecht. Een puntje was voor ons prima geweest, dus dit is wel een beetje zuur." Voor rust kwam SSC'55 op voorsprong, nadat Pieter Niesing zijn tegenstander in het strafschopgebied aantikte. In de tweede helft kreeg Herovina een aardige kans op de gelijkmaker. Jeffrey van der Meijden ging echter tevergeefs voor eigen succes. "We staan er niet goed voor. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg moet er nu wel wat gebeuren", besefte Potters.


Rhelico verliest na rust van MVV'58

rumpt • Rhelico verloor op eigen veld met 1-3 van concurrent MVV'58. Trainer Olav van Rijkom vond dat niet helemaal nodig. "Er had echt wel meer in gezeten", zei Van Rijkom. "De eerste 25 minuten waren voor hun, maar daarna deden wij het prima." MVV'58 kwam in de eerste helft op voorsprong. Snel na rust maakte Jelmer van Os de gelijkmaker. "Daarna drukte de scheidsrechter zijn stempel op het duel", vond Van Rijkom. Hij doelde onder meer op de 1-2, waarbij doelman Michel Kuipers omver werd gelopen. Het werd even onrustig in Rumpt, waardoor de wedstrijd korte tijd werd stilgelegd. Kylian Heemskerk kreeg twee gele kaarten. MVV'58 liep in de slotfase nog uit naar 1-3.